Beyazay Derneği Bölge Başkanları Toplantısı

Amasya'da Türkiye Beyazay Derneği Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölge Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi.

Amasya Üniversitesi İpekköy Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, temelleri 1988 yılında İstanbul’da atılan Beyazay Derneği, 2007 yılında kamu yararına çalışan dernek statüsüne kavuştuğunu söyledi.

Genel Başkan Ayva, Beyazay Derneği olarak 30 yıldır, tüm engelli bireylerin sorunlarına çözüm bulmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Türkiye genelinde faaliyet gösteren şubelerimizin yanında, yurt dışında da açılan şubelerimiz ile Beyazay Derneği, ülke sınırları dışında da yardım bekleyen engellilerin yaşam kaynağı olmaktadır. Dünya çapında faaliyet gösteren bir organizasyon olma yolunda ilerleyen Beyazay Derneği, ürettiği ve hayata geçirdiği projelerle engellilerin umut kaynağı olmak, eğitim ve yaşam kalitelerini yükseltmek için çalışıyor." diye konuştu.

Toplantıya, Beyazay Derneği Genel Koordinasyon Kurulu Başkan Vekili Gülay Dalyan, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Beyazay Deneği Karadeniz Bölge Başkanı Suna Arslan Köten, Beyazay Derneği Amasya Şubesi Başkanı Ünal Kurt ve şube başkanları katıldı.

Kaynak: AA