Başkan Yağcı, TSO Üyeleriyle Buluştu

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mefail Ateş, Bilecik Meclis Başkanı Hakkı Aynur ve üyeleriyle bir araya geldi.

Başkan Yağcı, Belediye Tesislerindeki etkinlikte, yapılacak çalışmalarda ortak akıl ve istişarenin önemine değinerek, şehrin dinamikleri ile bir araya gelerek gerçekleştirdikleri fikir alışverişlerinin katkılarıyla yaptıklarını söyledi.

Son 4 yıldır "Ortak akıl" toplantıları gerçekleştirdiklerini anlatan Yağcı, şunları kaydetti:

''Bilecik'i, sanayi, tarım, eğitim ve turizmde gerçekleştireceğimiz çalışmalarla hedeflerine ulaştıracağız. Buna göre ilimizdeki sanayi gelişimi maalesef hala gelişimini tamamlayamadı. Bu noktada 3. Organize Sanayi Bölgesine (OSB) ilişkin çalışmaları hızlandırmak ve buraya şehrin markaları ile yeni markaları getirmek son derece önemli olacaktır. Diğer yandan tarıma ilişkin de devletin çalışmaları ve desteklerine rağmen gerekli büyümeyi sağlayamadık. Tabi bunun önünde bazı öngörülemeyen sıkıntılar yaşadık. İlimizdeki tarıma ilişkin paketleme ve soğutma sistemlerine ilişkin çalışmalar gerçekleştirilmedi. Belediyenin önceki dönem projelerinden olan soğuk hal deposu, köylümüz ve tarımla uğraşan insanımızın sıcak bakmaması nedeniyle gerçekleştiremedik. Bilecik, etrafındaki metropol şehirlere olan yakınlığı ve birçok artı yönü dolayısıyla üniversiteler için çok uygun bir şehir. Bizler, özellikle de Pelitözü köyündeki i imar planlamalarında bu çalışmayı gerçekleştirmek üzere gerekli olan 50-100 dönümlük alanı hazır durumda bekletiyor ve araziye ilişkin katkıyı sunmaya hazırız.''

Turizm alanında da önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Yağcı, ''Özellikle son dönemlerde gerek ''Diriliş'' dizisi ile gerek milli ve yerlilik duygularının pekişmesiyle dikkat çeken bir şehir oldu. Merkez Küplü köyünü en az Cumalıkızık kadar bir değere sahip. Hem yol üstü olması hem de oradaki insanlar çalışkanlar.'' diye konuştu.

Kaynak: AA