Yol Arkadaşları Kitapları Olacak

Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu ‘Yol Arkadaşım Kitabım’ isimli e-twinning projesi kapsamında Elazığ Kovancılar ilçesi Çakırtaş Köyü’nde bulunan Beşiktaş Ortaokuluna 350, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan Ali Kaya Ortaokulu’na da 55 kitap gönderdi. Öğrenciler tarafından toplanan kitaplar kolilere yerleştirilerek okullara gönderildi.

Yol Arkadaşları Kitapları Olacak
Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu ‘Yol Arkadaşım Kitabım’ isimli e-twinning projesiyle kitap okumaya farklı bir boyut kazandırıyor.

Türkiye çapında 496 okulun katılımıyla yürütülen proje ile öğrencilerin yaşamın her alanında ve her anında kitap ile iç içe olmaları, kitabın hayatlarının bir parçası olması, farklı mekan ve zamanlarda kitap okuma etkinlikleri yapılarak kitap okuma alışkanlığının tüm öğrencilere aşılanması, her öğrencinin kitabı bir yol arkadaşı gibi her daim yanında bulundurması hedefleniyor.

Elazığ’a 350, İzmir’e 55 kitap

Proje hakkında bilgi veren okul proje koordinatörü İshak Kurt, proje sayesinde dijital ürünler nedeniyle hızla düşen kitap okuma sayısı ve alışkanlığının yeniden canlandırılması ve öğrencilerin okuma, yorumlama, analiz yapma ve üretme kabiliyetlerinin üst seviyeye ulaşmasının hedeflendiğini belirtti.

Projede sınıfta kitap okuma, araçta kitap okuma, okul bahçesinde kitap okuma, huzurevinde kitap okuma, kütüphanede kitap okuma, yaşlılara kitap okuma gibi etkinliklerin yer aldığını belirten Kurt ayrıca proje ile sadece kitap okuma etkinlikleri değil ortak okullar arası kitap hediyeleşme etkinliğinin de olduğunu söyledi.

Projenin etkinlikleri kapsamında Elazığ’ın Kovancılar ilçesi Çakırtaş Köyü’nde bulunan Beşiktaş Ortaokuluna 350, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan Ali Kaya Ortaokulu’na da 55 kitap gönderildiğini belirten Kurt, projenin son etkinliğinin 23 Nisan Haftasında küçüklere kitap okuma etkinliği olacağını ve proje sonunda öğrencilerin kitapları bir yol arkadaşı kadar seveceklerine inandıklarını belirtti.

Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu Müdürü Ali Osman Coşkun da okullarında bu tür bir proje uygulandığı için çok mutlu olduğunu, projenin uygulanmasında emeği geçen tüm veli, öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek, üretken bir nesle sahip olmanın ancak okuyan bir gençlikle mümkün olacağına olan inancını dile getirdi.
Kaynak: İHA