Yenibosna'da Motosikletli Patlama Davasında Bir Tahliye

İstanbul Yenibosna’daki 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında motosikletle düzenlenen bombalı saldırı davasında mahkeme bir sanığın tahliyesine karar verdi.

Yenibosna'da Motosikletli Patlama Davasında Bir Tahliye
İstanbul Yenibosna’daki 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında 6 Ekim 2016’da motosikletle düzenlenen ve 10 kişinin yaralandığı bombalı saldırı davasına devam edildi. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada 4 tutuklu sanık ile 1’i başka suçtan tutuklu 2 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmada söz alan sanıklardan Mazlum Gün, patlama ile ilgisinin olmadığını kaydetti.

Motosikleti amcasına verdiğini olaydan haberi olmadığını anlatan Gün, “Ben PKK’yı terör örgütü olarak gören biriyim. 16 aydır tutukluyum, mağdur durumdayım. Katlanamıyorum artık bu duruma. Amcamın artık gerçeklerini anlatmasını istiyorum” diye konuştu.

Duruşmada söz alan diğer sanıklarda olayla ilgilerinin olmadığını öne sürerek tahliyelerini istedi.

Söz alan sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz yere cezaevinde olduğunu, olaya ilişkin 3 kardeşin tutuklanarak bir ailenin mağdur edildiğini kaydettiler.

Tahliye taleplerine ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı tutuklu sanıklardan Mazlum Gün’ün tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verilmesini diğer tutuklu sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklardan Serdar Gün’ün tahliyesine karar verdi. Diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan’ın da aralarında bulunduğu 10 şüpheli yer almıştı. Olaya ilişkin 119 mağdurun yer aldığı iddianamede, şüpheliler hakkında anayasal düzeni bozmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istenmişti. İddianamede şüpheliler hakkında ayrıca ’Patlayıcı madde bulundurmak, örgüt üyeliği, ruhsatsız silah bulundurmak’ gibi suçlardan çeşitli oranlarda hapis cezaları istenmişti.
Kaynak: İHA