Van'da Kar Direği Ve Tabela Çalışması Yürütülecek

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsaldaki mahalle yollarında kar direği ve tabela çalışması yapılacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, yolların tanıtılması ve güvenli şekilde kullanılması için harekete geçen belediyenin, kırsal mahallelerde cumhuriyet tarihinin en büyük yol yatırımını gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, çalışmalar kapsamında yapılan yollar başta olmak üzere mahalle yollarında kar direği ve mahalle isim tabelaları çalışması yürütüleceği kaydedildi.

Açıklamaya göre, Ulaşım Dairesi Başkanı Kemal Mescioğlu, 2017 yılı çalışmaları kapsamında mahalle yollarına yaklaşık olarak 3 bin kar direği diktiklerini belirtti.

Bu yılda 10 bin civarı kar direği dikmeyi hedeflediklerini aktaran Mescioğlu, şunları kaydetti:

"Kar direkleri özellikle kış aylarında çığ tehlikesi ve fırtınadan dolayı kapanan yolların açılmasında ekiplerimize kolaylık sağlıyor. Bunun yanı sıra yol güvenliği noktasında da bu direkler son derece önemli. Belediye geçen yıl mahalle statüsüne kavuşan köylerimizle ilgili ciddi bir yol yatırımı gerçekleştirdi. Çok sayıda mahallemizi tarihinde ilk defa asfaltla buluşturdu."

Bu yıl mahalle tabelalarının tamamını yenileyeceklerini bildiren Mescioğlu, 684 mahalleye isim ve yol bilgilerini içeren tabelaların yerleştirilmesiyle ilgili çalışma yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA