Vali Kaban, Muhtarlarla Kurum Yetkililerini Buluşturdu

Malatya Valisi Ali Kaban, Yeşilyurt ilçesinde muhtarlarla kurum yetkililerini bir araya getirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Kaban, Yeşilyurt ilçesinde başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, elektrik, meralar, ağaçlandırma, eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle toplantı yaptı.

Yeşilyurt Halk Eğitim Ahi Evran Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda ilçenin sorunları müzakere edildi, talepler dinlendi ve çözüm önerileri konusunda görüşler alındı.

Vali Kaban, burada yaptığı konuşmada, muhtarların birinci elden yaşadıkları problemleri dinlemek üzere toplandıklarını belirtti.

Verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini aktaran Kaban, şunları kaydetti:

"Geçen hafta ciğerimizi yakan, içimizi acıtan şehitler silsilesi oldu. Bu hepimizi üzdü tabii ki. Karşımızda ciddi manada bir terör örgütü var. Ciddi manada bir terör yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Kahraman askerlerimiz de bunu engellemek adına gidip o hiç bilmediğimiz coğrafyalarda çok büyük fedakarlıklarla soğuğa ve sıcağa aldırmadan ciddi manada çalışma yapıyorlar. Buradan hepimizin dileği olarak Allah yardımcıları olsun, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Toplantıda muhtarlar sorun, talep ve önerilerini iletirken toplantı sonunda ilgili daire müdürleri de sorun ve taleplere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplantıya İlçe Kaymakamı Ali Sakar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, kurum amirleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.

Kaynak: AA