Türkiye-Ermenistan Sınırında Doğa Yürüyüşü

Iğdır Valisi Enver Ünlü ve beraberindekiler, Türkiye'nin Ermenistan sınırının sıfır noktasında doğa yürüyüşü yaptı.

Türkiye-Ermenistan Sınırında Doğa Yürüyüşü
Iğdır Valisi Enver Ünlü ve beraberindekiler, Türkiye-Ermenistan sınırının sıfır noktasında doğa yürüyüşü yaptı.

Iğdır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen doğa yürüyüşü için kent merkezindeki Zübeyde Hanım Bulvarı'nda bir araya gelen Vali Ünlü, çeşitli kurumların yöneticileri ve sporculardan oluşan grup, araçlar ile sınır bölgesinde yer alan Çalpala köyündeki kent ormanına geçti.

Ormanlık alandan yürümeye başlayan Ünlü ile sporcular bir süre sonra sınır hattındaki Aras Kanyonu'na ulaştı.

Yaklaşık 5 kilometre süren doğa yürüyüşü, gruptakilerin yeniden kent ormanına dönmesiyle sona erdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, yürüyüş sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Her zaman her yerde spor' sloganıyla bir faaliyeti gerçekleştirdik. Dağcılar, bisikletçiler, sporcular, gençler, kurum amirleri, bürokratlarla Karakale Sınır Karakolu'na doğru bir yürüyüş gerçekleştirdik. Yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüş oldu." dedi.

İskender Iğdır Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyelerinden Muhammed Akkuş, "Sağlıklı yaşam için sürekli yürüyüş ve çeşitli spor etkinlikleri yapmaktayız. Uzun süredir Vali Enver Ünlü ve kurum müdürlerimizle böyle bir etkinlik yapmayı planlıyorduk. Yanı başımızda bulunan ama hiç gitmediğimiz bir bölge olan Aras Vadisi'ne yürüme kararı aldık. Bu alanı gezdik, güzel bilgiler edindik." diye konuştu.

Vali Ünlü, etkinliğin sonunda katılımcılarla sohbet edip sporcuların taleplerini dinleyerek, faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Kaynak: AA