'Türk Askerinin Girdiği Yerde Huzur Ve Güven Olur'

Muş'un Hasköy ilçesindeki kanaat önderleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi Kanaat önderi Karayel: 'Devletimizin yanındayız. Oradaki halkın zarar görmemesini istiyoruz. Askerlerimiz Afrin'deki halkı korumaktadır. Türk askerinin girdiği yerde huzur ve güven olur' Özcan: 'Kanımızla, malımızla, canımızla devletimizin yanındayız. Duruşumuz diktir, düşmana boyun eğmeyeceğiz. Yıllardır terör belasını gördük. Aşiret olarak bir çok şehit verdik. Bu şehitlerin kanı yerde kalmayacak. Sınırdaki teröristler temizlenecek'

'Türk Askerinin Girdiği Yerde Huzur Ve Güven Olur'
İBRAHİM YALDIZ - Muş'un Hasköy ilçesindeki kanaat önderleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Kanaat önderleri, TSK'nin, 20 Ocak'ta Suriye'nin Afrin bölgesindeki PYD-YPG/PKK/KCK ve DEAŞ hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın yanında olduklarını belirtti.

Kanaat önderi Hikmet Karayel, AA muhabirine, terör örgütlerine karşı sınır güvenliğini sağlamak için düzenlenen harekatı canı gönülden desteklediklerini söyledi.

Operasyonda, oradaki halka büyük bir şefkatle yaklaşıldığını gördüklerini, duyduklarını aktaran Karayel, "Bölgemiz çukur olaylarında da halkımıza zarar verilmeden orada yaşayan sivillere dokunulmadan, terör örgütlerinden temizlendi. Sınırımızdaki terör örgütleri de temizlenecek." dedi.

Karayel, operasyonda gizli ittifakların da ortaya çıktığını dile getirdi.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi bütün bölgenin teröristlerden temizleneceğine inandıklarını ifade eden Karayel, "Devletimizin yanındayız. Oradaki halkın zarar görmemesini istiyoruz. Askerlerimiz Afrin'deki halkı korumaktadır. Türk askerinin girdiği yerde huzur ve güven olur." diye konuştu.

- "Ülkemize huzursuzluğu getirenleri kınıyoruz"

Bölgenin terörden çok acı çektiğini anımsatan Karayel, şunları kaydetti:

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki huzursuzluğun tek nedeni silahlı terör örgütleridir. Devletimiz terör örgütlerinin üzerine şiddetle gittiği gibi halka da şefkatle yaklaşmaktadır. Bundan sonra huzuru bozanların karşısında Mehmetçik olacaktır. Ülkemize huzursuzluğu getirenleri kınıyoruz. Çukur olaylarını gördünüz. 'Biz Kürtler için yapıyoruz' diyenler Kürtlerin evini yıktılar. Camilerini, okulları ve yollarını yıktılar. Devlet de bunları onarıyor. Oradaki halka ev yapıyor. Bölge halkı şu anda çok rahat. Allah Mehmetçik'in yar ve yardımcısı olsun."

Kanaat önderi 73 yaşındaki Kazım Özcan da Zeytin Dalı Harekatı'nda devletin yanında olduklarını dile getirdi.

Özcan, "Kanımızla, malımızla, canımızla devletimizin yanındayız. Duruşumuz diktir, düşmana boyun eğmeyeceğiz. Yıllardır terör belasını gördük. Aşiret olarak birçok şehit verdik. Bu şehitlerin kanı yerde kalmayacak. Sınırdaki teröristler temizlenecek." dedi.

- "Vatan için verecek binlerce şehidimiz var"

Kanaat önderi Kıyasettin Seçkin ise harekata sonuna kadar destek vereceklerinin altını çizdi.

Suriye'deki terör örgütlerinin Ortadoğu coğrafyasını kan ve gözyaşıyla boğma ve sömürge haline getirme çabasının bir ürünü olduğunu dile getiren Seçkin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Afrin'e yapılan Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye Cumhuriyeti'nin varoluş çabası ve Birinci Dünya Savaşı'nda olduğu gibi zor zamanında ne kadar büyük bir millet olduğunun göstergesidir. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i fark etmeksizin Mehmetçik'in gerçekleştirdiği hareketin yanındayız. Birkaç gün önce verdiğimiz şehidimiz Fırat Karaca gibi Muş ilimizde vatan ve milletimizin bekası uğruna verecek binlerce şehidimiz var. Kanaat önderi olarak devletimizin yanında ve hizmetindeyiz."

Kaynak: AA