Terzi Naim, Makinesinden Huzurevinde De Ayrılmadı

Edirne huzurevinde kalan 75 yaşındaki Naim Özyavuz, mesleğe ilk başladığında aldığı dikiş makinesiyle huzurevinde de terzilik yapıyor Terzi Özyavuz: 'Ben onu bırakmadım, oda beni bırakmadı. 63 yıldır dikiş makinemle beraberiz. Ağladık, güldük beraber. Ufak tefek arızalar oldu, onda da bende de. Fakat bu zamana kadar ikimiz de işi götürdük'

Terzi Naim, Makinesinden Huzurevinde De Ayrılmadı
HAKAN ŞAHİN - Edirne Huzurevi'ndeki bir oda, uzun yıllar terzilik yapan huzurevi sakini Naim Özyavuz'un ricası üzerine terzihane olarak dizayn edildi.

Çocuk yaşlarında çıraklıkla başladığı terzilik mesleğinde daha sonra dükkanını açan Naim Özyavuz (75), eşini kaybedince Edirne Huzurevi'nde yaşamaya başladı.

Çıraklığa başladığında 12 yaşında satın aldığı dikiş makinesinden ayrılmanın hüznünü yaşayan "Terzi Naim" durumu hem huzurevi yöneticilerine hem de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş'a aktardı.

İl Müdürü Özbaş da Naim Özyavuz'un isteğini yerine getirdi, huzurevindeki bir odayı terzihane olarak düzenletti. Özyavuz'un 1955'ten beri kullandığı eski tip dikiş makinesi de kapısına "huzurevi terzihanesi" yazılan odaya yerleştirildi.

Terzi Naim, bu sayede hem dikiş makinesinden ayrılmamış oldu hem de arkadaşlarının terzilik işlerini yapmaya başladı.

-"Ölene kadar terziyim"

Özyavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada 12 yaşında başladığı terzilik mesleğine 63 yıldır devam ettiğini anlattı.

Yaklaşık 11 yıldır huzurevinde kaldığını, mesleğini burada da sürdürdüğünü aktaran Özyavuz, ölünceye kadarda dikiş makinesinden ayrılmayacağını vurguladı.

Senelerin verdiği alışkanlıkların kolay kolay bırakılamadığını anlatan Özyavuz, "Günde en az 2 saat elime iğneyi almadan ya da makinenin başına geçmeden duramıyorum. Senelerin biriktirdiği bir alışkanlık var. İçimdeki hislerimi tatmin ediyorum, mutlu oluyorum. İş yaparak vakit geçiriyorum. Yaşlıların ihtiyaçlarını karşılıyorum." dedi.

Huzurevinde günlerinin çok güzel geçtiğini anlatan Özyavuz, herkesin istediği hobiyi yaparak da eğlenceli vakit geçirdiğini belirtti.

Meleğe başladığı makinesini izin alarak huzurevine de getirdiğini anlatan Özyavuz, "Ben onu bırakmadım, oda beni bırakmadı. 63 yıldır dikiş makinemle beraberiz. Ağladık, güldük beraber. Ufak tefek arızalar oldu, onda da bende de. Fakat bu zamana kadar ikimizde işi götürdük. Allah'a şükür. Bizi ölüm ayıracak artık." dedi.

- "Amacımız yaşlılarımızın kaliteli bir yaşlılık süreci geçirmeleri"

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Bilgin Özbaş ise yaşlıların kaliteli yaşlılık geçirmeleri için sadece bakım hizmetlerine değil, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de geniş yer verdiklerini belirtti.

Huzurevinde yapılan sosyo-kültürel faaliyetlerin yaşlıların hayata tutunmalarını sağladığını vurgulayan Özbaş, "Yaşlılarımıza hobilerini yapmaları için her türlü imkanı sağlıyoruz. Resim yapan var, Naim amca gibi terzilik yapan var, el sanatlarıyla, sporla uğraşan yaşlılarımız var. Amacımız yaşlılarımızın kaliteli bir yaşlılık süreci geçirmeleri." diye konuştu.
Kaynak: AA