Seydişehir'den Kısa Kısa

Seydişehir'i ziyaret eden AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, bölgenin ulaşım yatırımlarını değerlendirdi.

Bir dinlenme tesisinde daire müdürleri ve partililerle buluşan Altunyaldız yaptığı konuşmada Seydişehir- Antalya karayolu üzerinde bulunan Alacabel tünel çalışmalarının 2020 yılında tamamlanacağını söyledi.

Tınaztepe tünel ihalesinin iptal edildiğini, önümüzdeki aylarda yeniden ihale edilmesini beklediklerini ifade eden Altunyaldız, şunları kaydetti.

"Her iki tünelimizde tamamlanınca hem güvenli seyahat, hem de zamandan tasarruf sağlayacağız. Beyşehir-Seydişehir karayolu 2018 yılı sonunda bölünmüş yol olarak tamamlanacak. Seydişehir- Bozkır yolu ihale edildi ve 2018 de tamamlanacak. Beyşehir-Hüyük, Beyşehir-Derebucak, Bozkır-Hadim, Akören-Akkise yollarımızda çalışmalar devam ediyor. Yollar, bütün insanlığa yapılmış hizmettir. Onun için yol insanlığa, medeniyete yapılan bir hizmettir. Daha doğrusu medeniyettir."

Programa ayrıca, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

- Muhtarların arabaşı gecesi

Seydişehir Muhtarlar Derneğinin düzenlediği arabaşı etkinliği Beyşehir, Bozkır, Hüyük, Yalıhüyük, Ahırlı ilçelerinden 250 muhtarın katılımıyla gerçekleşti.

Bir restoranda düzenlenen etkinlikte konuşan Seydişehir Muhtarlar Dernek Başkanı Ramazan Demiray, 6 ilçenin mahallelerinde görev yapan muhtarlarla bir araya gelerek güzel ve örnek bir birliktelik sergilediklerini söyledi.

Bu birlikteliğin bölgesel kalkınmaya destek olacağını kaydeden Demiray, "Günümüzde bir birlik ve beraberliğin önemi gittikçe artıyor. Muhtarlarımızla el ele omuz omuza çalışma içerisinde olacağız. Güzel bir dayanışmamız oldu. Bu güzellikle Türkiye'ye örnek olduğumuzu düşünüyoruz." diye konuştu.

- Kızıl şahin ağaca asılı halde bulundu

Seydişehir'de doğa yürüyüşü gerçekleştiren doğa severler ağaçta asılı ölü bir Kızıl şahin buldu.

Konu ile ilgili olarak AA muhabirine bir açıklama yapan Seydişehir Atıcılar ve Avcılar Derneği Başkanı Soner Güler, Kızıl şahinin nesli tükenmekte olan avlanması yasak olan bir tür olduğunu söyledi.

Böyle bir kuşa bir avcının asla ateş atmayacağını belirten Güler, "Bunu yapanlar insan olamaz. Bunu bir avcı asla yapamaz. Hele hele insanlık için son derece faydalı olan nesli tükenmekte olan bir kuşun bu şekilde cezalandırılması düşünemiyorum. Bunu yapanlar olsa olsa bohçacı tabir edilen doğada her gördüğü canlıya ataşe eden kişilerdir. Bu bir caniliktir. Yetkilerden bu işi yapan kim veya kimlerse bulunup cezalandırılmasını istiyorum." dedi

Kaynak: AA