'Seni De Görücez Anne Olunca' Raflarda

Uzman Psikolog ve Aile Danışmanı Kübra Kaplan Erturgut’un çıkardığı “Seni de Görücez Anne Olunca” kitabı, doğum sonrası annelerin karşılaşabileceği pek çok sorunu aşma noktasında önerilerini eğlenceli bir dille anlatması okurların yoğun ilgisiyle karşılandı.

'Seni De Görücez Anne Olunca' Raflarda
Uzman Psikolog ve Aile Danışmanı Kübra Kaplan Erturgut’un “Seni de Görücez Anne Olunca” isimli ilk kitabı raflarda yerini aldı. Doğum sonrası sürecinden yola çıkarak annelerin karşılaşabileceği pek çok sorunu aşmak için önerilerini eğlenceli bir dille kaleme alan Yazar Erturgut, beslenme tarzlarından meraklı teyzelere yetiştirilecek cevaplara, ağlayan çocuğu susturabilmenin yollarından yaş dönümü sendromlarına dair pek çok öneriyi de kitabında sıraladı.

Özgün bir şekilde kaleme aldığı kitabının tanıtım yazısında ise Yazar, “Çocuk doğurmaya karar verdiniz ve onlarca kitap okudunuz, blogları takip ederken gözleriniz aktı, bir o kadar video izlediniz, anneanneden babaanneden tavsiyeler dinlediniz. Eh, artık her sorunla baş etmeye hazırsınız değil mi? DeğilDoğumdan sonra her anne gibi siz de anlayacaksınız ki, gerçek dünya “epey” başka. En ufak bir sendeleme sezen “teyzeler korosu” fırsatı kaçırmayacak. Annesi acıkmıştır o, sakın öyle oturtma, kucağa alıştırma, şundan ye yoksa sütün kesilir Derdini yalnızca ağlayarak dile getirebilen bir bebek ve halinizi kimi zaman anlamakta zorlanan bir eş de cabası” ifadelerine yer verdi.

Kübra Kaplan Erturgut kimdir?

1986 yılında İzmir’de doğdu. Uludağ Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra Davranış Bilimleri Enstitüsü (DBE) ’nde Mesleğe Hazırlık ve Staj Programını tamamladı.

2014 yılında Ege Üniversitesi Aile Danışmanlığı yüksek lisans programını tamamlayarak uzmanlığını aldı. Çocuk, ergen ve aile danışmanlığı üzerine çeşitli eğitimler alarak kendini geliştirmeye devam etti.

9 yıldır Denge Aile ve Psikolojik Danışma Merkezinde çocuklar, ergenler ve aileleriyle çalışmaktadır. Birçok okul öncesi kuruma ve özel okullara kurumsal ve psikolojik danışmanlık hizmeti vermiştir. Çocuk gelişimi, aile ilişkileri, çocukluk çağı sorunları, ilişkiler, iletişim, çocuk yetiştirme, çalışan anne baba olma ve daha birçok konuda ailelere, öğretmenlere, öğrencilere, kurumlara yönelik eğitim ve seminerler vermektedir.

Evli ve bir kız çocuk annesidir.
Kaynak: İHA