Papa'dan Bangladeş'e 'Arakan' Teşekkürü

Papa Franciscus, Bangladeş Başbakanı Hasina'ya Arakanlı Müslümanları barındırdıkları için teşekkür etti.

Papa Franciscus, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina’ya Arakanlı Müslümanları ülkeye kabul ettikleri için teşekkür etti.

Vatikan Basın Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, Papa Franciscus’un Bangladeş Başbakanı Hasina’yı kabul ettiği bildirildi.

Hasina’nın daha sonra da Vatikan Devlet Sekreteri Pietro Parolin ile görüştüğü kaydedilen açıklamada, görüşmede Devletlerarası İlişkilerden Sorumlu Müsteşar Antoine Camilleri’nin de hazır bulunduğu belirtildi.

"Samimi" geçen görüşmelerde iyi giden ikili ilişkilerin konuşulduğunun aktarıldığı açıklamada, ayrıca Papa’nın Bangladeş’e yaptığı ziyarete ilişkin memnuniyetini de dile getirdiği ifade edildi.

Kilisenin Bangladeş’e, özellikle eğitim alanındaki katkılarının ele alındığının bildirildiği açıklamada, "Bangladeş’in ülkede çeşitli dinlerin barışçıl şekilde bir arada yaşamaları için gösterdiği çaba ile azınlık ve sığınmacıları koruması" konularının da görüşüldüğü kaydedildi.

Papa Franciscus ve Vatikan yetkililerinin Arakanlı Müslümanları kabul ettiği için Bangladeş’e minnetlerini ifade ettiğinin aktarıldığı açıklamada ayrıca, görüşmelerde Arakanlı Müslümanlar için "adil ve çektikleri çileyi sona erdirecek kalıcı bir çözüme ulaşılması" yönündeki temenninin de dile getirildiği belirtildi.
Kaynak: AA