Marmara'nın Şehir Hastanesi Yükseliyor

AK Parti Kocaeli Milletvekili Aygün: 'İnşaatın fiziki gerçekleşmesi yüzde 20'ye ulaştı. 2018 yaz aylarında kaba inşaatının tamamlanması düşünülüyor'

Sağlık Bakanlığınca kamu özel sektör iş birliğiyle başlatılan Şehir Hastaneleri Projesi kapsamında Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü'nün inşaatında fiziki gerçekleşme oranının yüzde 20'ye ulaştığı bildirildi.

İnşaatı devam eden şehir hastanesiyle ilgili AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Kocaeli Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç ve Kocaeli Sağlık Müdürü Şenol Ergüney'in katılımıyla koordinasyon toplantısı yapıldı.

Aygün, yapımı süren kampüsteki salonda düzenlenen toplantıda, sağlık kampüsünde 6 hastane olacağını belirterek, kampüsün personel, hasta ve yakınlarıyla günlük 50 bine varan insan trafiğine sahip olacağını söyledi.

Sağlık kampüsünde toplam bin 200 yatak bulunacağını belirten Aygün, buraya sadece çevre illerden değil yurt dışından da hastaların geleceği kaydetti.

Aygün, hastanenin 2020 yılında tam kapasiteyle faaliyete geçmesini planlandığını ancak 2019 yılında açılmasını hedeflediklerini aktararak, şunları söyledi:

"İnşaatın fiziki gerçekleşmesi yüzde 20'ye ulaştı. 2018 yaz aylarında kaba inşaatının tamamlanması düşünülüyor. Kapalı hastanenin 3 bin 151 araçlık otoparkı mevcuttur. Toplam yatırım bedeli 808 milyon 583 bin lira olan hastane kamu özel ortaklığı finansman modeliyle yapılmaktadır. Hastanenin yönetim ve işletmesi Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Bu tür hastaneler toplum tarafından özel hastane olarak algılıyor. Ama Sağlık Bakanlığı hem yönetimi hem idaresini yapacaktır. Firma yetkilileri, hastanenin otelcilik hizmetlerini ve bazı tıbbi hizmetlerini yapacaktır. Firma bütün hastanenin tıbbi cihazlarının alınması konusunda hizmet verecek."

Kocaeli Sağlık Müdürü Şenol Ergüney de Kocaeli Şehir Hastanesi'nin verimli, güzel bir hastane olacağına inandığını belirterek, Türkiye'ye bir marka haline gelmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Bu hastaneye ilişkin kamuoyunda vatandaşlardan ayrıca ücret alınacağı algısı oluşturulmak istendiğini ifade ederek, bu algının yanlış olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA