Köye Hamam

Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Yenice köyünde inşaatı tamamlanan yeni modern şifa hamamının hizmete girdiği bildirildi.

Köye Hamam
Kaymakamlık ve Köy Muhtarlığı’nca yaklaşık bir yıldan beri yürütülen çalışmalar sonunda yıkılan eski hamamın yerine yeni ve modern bir hamam inşa edilerek halkın hizmetine sunuldu.

Köy Muhtarı Akın Gürkan, 38 ila 48 derece arasında değişen 5 kaynağın bulunduğu 310 metrekarelik alana inşa edilen modern hamamda 25 metrekare yüzme havuzu, soyunma ve dinlenme odaları, oturma grupları, engelli vatandaşlar için lavabo ve duşlar bulunduğunu söyledi.



Gürkan,”Kaymakamlık ve Muhtarlığımızın ortaklaşa sürdürdüğü bir yıl kadar süren çalışmalarımız sonucu tamamlanan şifa hamamımız günün şartlarına uygun, sade ve otantik tasarımı ile halkımıza hizmet vermektedir. Romatizmal hastalıklar, cilt hastalıkları, sedef ve açık yaralara iyi geldiği bilinen şifalı sıcak suyun bulunduğu taş duvarlarla örülü şifa hamamımız Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cumartesi günü bayanlara diğer günler erkeklere tam gün hizmet vermektedir. İleriki aşamalarda özel odalar ve dış kısmına açık yüzme havuzu yapmayı düşünüyoruz. Köyümüze şifa hamamı kazandırarak boşa akan termal sularının değerlendirilmesine büyük katkı sağlayan Kaymakamlığımıza, Özel İdare Müdürlüğümüze ve İl Genel Meclisi Üyelerimize çok teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

(MA-EFE)
Kaynak: İHA