'İzmir Spor Tarihi Sempozyumu'

Kentin spor tarihine ışık tutacak sempozyum 15 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve Yaşar Üniversitesinin desteği ile organize ettiği "İzmir Spor Tarihi Sempozyumu" 15 Şubat Perşembe günü yapılacak.

Yaşar Üniversitesinde gerçekleştirilecek sempozyumda, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenler, İzmir'in spor tarihine ilişkin bilimsel çalışmalarının sözlü sunumlarını gerçekleştirecek.

TSYD İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş, bu alanda ilk olma özelliğini taşıyan sempozyumun kentin spor tarihine ışık tutacağını belirtti.

Spora ve tarihe meraklı İzmirlileri birbirinden ilginç konu başlıklarının yer aldığı etkinliğe davet eden Okumuş, "8 bin 500 yıllık geçmişe sahip kadim bir liman kenti İzmir, modern sporların ilk kez yapılmaya başlandığı şehir olma özelliğini de taşıyor. Sempozyum İzmir'in fazla ön plana çıkmayan bu özelliğini gündeme taşıma açısından önemli. Sportif ve kültürel açıdan İzmir'e katkı sağlayacak bir etkinlik olacak." ifadelerini kullandı.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Üyesi Adnan Menderes Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Yard. Doç. Dr. Günver Güneş ise Türkiye'de ilk kez bu başlıkta bir sempozyumun yapıldığına dikkati çekti.

Halka açık sempozyuma 44 araştırmacı 35 bildiri ile katılacak. 16 farklı üniversiteden bilim insanlarının katılacağı sempozyumda, mahalli araştırmacılar da kürsü de çalışmalarını sunma olanağı bulacak.

9 oturumdan oluşan bilimsel toplantıda sunulacak bildiriler sempozyum düzenleme kurulu tarafından kitap haline getirilerek basılacak.

Sempozyumda, "Osmanlı Döneminde İzmir'de Spor", "Mütareke ve İşgal Yıllarında İzmir’de Spor", "Cumhuriyet döneminde İzmir'de Spor", "Modern Sporlar ve İzmir", "Eğitim Kurumları ve İzmir'de Spor", "Azınlıklar ve İzmir'de Spor", "İzmir'in Spor Alanları", "İzmir'in Spor Kulüpleri" ve "İzmir’de spora hizmet edenler" konu başlıklarında araştırmalar sunulacak.

Kaynak: AA