Fatih Portakal'dan Pervin Buldan'a: Terörü mü destekliyorsunuz?

FOX TV haber spikeri Fatih Portakal, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın Afrin hareketı için, "Savaşınıza karşıyız" sözüne tepki gösterdi. Portakal Buldan'a, "Terörü mü destekliyorsunuz?" diye sordu.

Fatih Portakal'dan Pervin Buldan'a: Terörü mü destekliyorsunuz?
Fatih Portakal'dan Pervin Buldan'a: Terörü mü destekliyorsunuz?
FOX TV haber spikeri Fatih Portakal, HDP 3. Olağan Büyük Kongresi'nde Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Portakal Buldan'a, 'Terörü mü destekliyorsunuz?' diye sordu. Portakal, HDP'nin başarısızlığının terör örgütü ile arasına bir duvar örememesinin olduğunun da altını çizdi.

İşte Portakal'ın o açıklamaları:

'Pervin Hanım, Türkiye Cumhuriyeti devletinin terörle mücadelesine 'savaşınıza karşıyız' diyor. Şu soruyu sormak isterim; hangi devlet illegal yolla silah tutan, illegal yolla bu topraklar üzerinde başka niyetleri olan, yasal olmayan örgüte 'eyvallah' der veya hangi devlet 'tamam istediğinizi' yapın der? Var mı böyle bir şey? Yoksa bu ülkede huzuru nasıl sağlarsınız? Ülkelerdeki terörü nasıl bitirirsiniz? Bitiremezsiniz.

'TÜRKİYE İLLEGAL OLUŞUMLARA MÜSADE ETMEYECEKTİR'

Pervin Hanım'ın 'savaşınıza karşıyız' sözü... O zaman terörü mü destekliyorsunuz? Dünyada hiçbir devlet illegal oluşumlara müsade etmez. Türkiye de etmeyecektir tabiki. Bundan daha doğal ne olabilir ki...

'HDP HALA AYNI NOKTADA'

Ama yıllardır HDP anı çizgide gidiyor. Hatırlıyorum; o seçimler zamanında 'Türkiye partisiyiz' diye bir sloganla çıkmıştı. O zaman Demirtaş ve diğerleri cezaevinde değildi ama Türkiye partisi olamamışlardı. Nedeni ise terör örgütüyle arasına bir duvar örememekten geçiyordu. Hala aynı noktadalar.'

Fatih Portakal'dan Pervin Buldan'a: Terörü mü destekliyorsunuz?HDP'li Buldan ve Önder hakkında soruşturma başlatıldı