Edirne'den Kısa Kısa

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, ilçedeki doğalgaz altyapı çalışmalarının iki ay içinde başlayacağını bildirdi.

İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, ilçeye doğalgazın gelmesi için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Doğalgazın temiz, ekonomik ve güvenli bir enerji kaynağı olduğunu aktaran İşbilen, "GAZDAŞ tarafından Uzunköprü'ye İpsala’dan ana doğalgaz hattı yapılması planlanıyor. Projede, doğalgaz ana boru hattının Uzunköprü’ye getirilmesinin ardından Cumhuriyet ve Habib Hoca mahallelerinde ilk uygulamanın yapılacağı bildirildi. Uzunköprü merkezde de yaklaşık nisan ayından başlayarak, şehir içi doğalgaz tevzii boruları döşenmeye başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

- Yağışlar üreticiyi sevindirdi

Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Secaattin Uyur, hafta sonu bölgede etkili olan yağışların üreticiyi sevindirdiğini belirtti.

Başkan Uyur, yağışların gelişme döneminde olan buğdaya iyi geldiğini söyledi.

Yağışların yüksek kesimlerde kar şeklinde görüldüğünü ifade eden Uyur, şunları kaydetti:

"Su, tarım için hayati bir önem taşıyor. Son zamanlarda istenilen yağışlar olmuyordu. Ancak son günlerde Edirne genelinde etkili olan sağanak ve kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürdü. Tam zamanında ilaç gibi gelen bir yağış oldu. Buğdayın büyüme döneminde gelen yağış çok faydalı olacak. Özellikle kar yağışı hububat için son derece faydalı bir yağış biçimi.

Yağan kar ekili alanların üzerinde adeta ince bir hava tabakası oluşturup bir yorgan muamelesi yapıyor. Kar yağışı toprağın nemli kalıp bitkilerin sağlıklı büyümesini sağlıyor. İnşallah beklenen yağışlar ve hava koşulları olur, üretici istediği verimi elde eder."

- Belediye Başkanı Şahinşah'a ziyaret

Bulgaristan Belorova Belediye Başkani Hristo Hristo, Lalapaşa Belediye Başkanı Bülent Şahinşah'ı ziyaret etti.

Şahinşah, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, kardeş belediyeleri Belorovo Belediyesiyle ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Şahinşah, imzalanan ortak proje kapsamında ilçeye kültür merkezi yapılması kararı alındığını kaydetti.

Kaynak: AA