Düzce'de Cezaevinde 'Afrin' Kavgası

Düzce'nin Çilimli ilçesindeki cezaevinde, Afrin'e yönelik harekata ilişkin tutuklular arasında çıkan tartışmada bir mahkum darp edildi.

Alınan bilgiye göre, Çilimli T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Ş.K. ve B.U ile aynı koğuşta yatan A.Z.B. arasında, Afrin'e yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı konusunda tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine, operasyona karşıt açıklamalar yaptığı iddiasıyla darp edilen A.Z.B, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne getirildi. Tedavisi yapılan A.Z.B, daha sonra cezaevine götürüldü.

Öte yandan Düzce Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtilerek, şöyle denildi:

"Tutuklu bulunan kişilerin, Afrin operasyonunu desteklemediğine ilişkin söylemleri ve terör propagandası yapması üzerine darp ettikleri tutuklu şahıs, tedavisi yapılarak Düzce T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi. Meydana gelen olayla ilgili olarak adli-disiplin soruşturması devam ettiği hususları, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: AA