Çocukların Süper Kahramanına Mesai Arkadaşlarından Vefa

Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nde bir grup doktor ve çalışan genç yaşta kaybettikleri mesai arkadaşlarının anısına mezun olduğu Çorum’un İskilip ilçesindeki Ebusuud Efendi İlkokulu’nun tamamını laminantla kaplattı. Okulun laminantla kaplanmasının ardından öğrenciler derse ayakkabılarını çıkararak derse giriyor.

Çocukların Süper Kahramanına Mesai Arkadaşlarından Vefa
Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nde görev yapan ve minik hastaların “süper kahramanı” hemşire Ali Emrah Helvacı, geçtiğimiz yıl Ocak ayında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Bitmeyen enerjisi ve neşesiyle çocukların gönlünü fetheden Emrah hemşirenin hatırasını yaşatmak hastanedeki görevli doktorlar harekete geçti. İskilip ilçesinde Helvacı’nın mezun olduğu Ebusuud Efendi İlkokulunu ziyaret ederek okul müdürü Ahmet Bilen ile görüştü. Bilen’e ölümünün ardından geride bir çok güzel hatıra bırakan mesai arkadaşlarının Helvacı’nın adını yaşatmak istediklerini belirterek, okula kütüphaneye veya başka bir şey yapmak istediklerini ifade ettiler. Yapılan görüşmeler sonunda yurt dışındaki okullara gerçekleştirdiği ziyaretlerde bazı okulların zeminin laminant kaplı olduğunu gördüğünü bu sayede öğrencilerin daha temiz ve hijyenik bir ortamda eğitim aldığını dile getiren okul müdürü Bilen, okulun laminantla kaplanabileceğini ve böylece öğrencilerin daha sağlıklı bir ortamda eğitimlerini sürdürebileceklerini belirtti.

Bu teklif üzerine harekete geçen Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nde görevli doktorlar İskilip Kaymakamlığının da desteğiyle yarıyıl tatilinde okulun zeminini laminantla kaplatırken, sıraların tamamı değiştirildi.

Ebusuud Efendi İlkokulu Müdürü Ahmet Bilen, yurt dışında ziyaret ettikleri bir çok okulda çocukların daha temiz ve hijyenik bir ortamda eğitim aldıklarını gördüklerini belirterek, “Yurt dışına gittiğimiz gezilerde ziyaret ettiğimiz okullarda bunu gördük. Sonra ilçemizde neden bir okulda bunu yapmıyoruz diye düşündük” dedi.

Okulda temel hedeflerinin çocukların daha temiz ve düzenli bir ortamda yaşamalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Bilen, “Tüm ülkelerde artık okullar ve öğrenci sayıları azalıyor ve bu uygulamaya geçiliyor. Ülkemizde de sınıf bazında bunu uygulayan öğretmenlerimiz var. Yurt dışındaki okulları da görünce bunlar bize böyle bir uygulama yapma düşüncesini aklımıza getirdi. Sonrasında doktorlarımız hastaneyi ziyaret ederek birlikte çalıştıkları Ali Emrah Helvacı adına hayır yapmak için ilçemize geldiler. Bizimle görüştüler. Hayallerimizden düşüncelerimizden bahsettik. Memnun oldular ve geri dönüş yapacaklarını söylediler. Daha sonra arayarak projeyi hayata geçirmek istediklerini belirttiler. Kaymakamımız Bahadır Güneş de destek oldu. Onların ve kaymakamlığımızın desteğiyle okulun her tarafını laminant kapladık. Sıralar değiştirildi. Ve çocuklarımızın daha sağlıklı temiz bir okula kavuşması için bu proje hayata geçti” ifadelerini kullandı.

“Çocuklar sınıflarda zaman geçirmek istiyor”

Yarıyıl tatilinin bitmesiyle projenin hayata geçtiğini anlatan Bilen, “Çocuklarımız sabah geldiklerinde çok şaşırdılar. Çocuklarımızın hepsi evlerine girer gibi uyum sağladılar. Mutlu oldular. Yeni sıra ve mekanları görünce mutlu oldular. Mutluluklarını öğretmenleriyle paylaşmışlar. Çocuklarımız önceden okul içerisinde durmak istemiyorlardı. Okulumuz temizdi ama değişiklik aydınlık ve ferah bir hava kattı. Sınıfta zaman geçirmek istiyorlar. Velilerden çok sayıda olumlu proje aldık. Burada vefatıyla ailesini ve çevresini çok üzen Ali Emrah Helvacı’ya rahmet diyoruz. Onun gıyabında onun dostluğuna arkadaşlığına binaen çocuklarımıza bu ortamı kavuşturan Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi doktorları ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.



Öğrenciler projeden memnun

Okuldaki değişim en çok öğrencileri mutlu etti. Sabah okula gelince ayakkabılarını ayakkabılığa koyan öğrenciler panduflarıyla derse giriyor. Zeminin laminant olması nedeniyle okuldan dışarı çıkmak istemeyen öğrenciler sınıflarda ve okul koridorlarında gönüllerince vakit geçiriyor.

Okul öğrencilerinden İrem Kırkıcı ise, daha okulun zemininin beton ve fayans kaplı olduğunu belirterek, “Şimdi laminant döşeli ve biz okulcu bundan çok mutluyuz. Bu projeyi çok sevdik. Okulumuz bu projeyle daha modern ve temiz oldu” dedi.

Okulun laminant döşenmesiyle birlikte okul içerisinde panduflarla dolaşabildiklerini dile getiren okul öğrencilerinden Emirhan Özer, “Çok mutluyuz yeniliklerden. Bu projeyi çok sevdik. Ali Emrah Helvacı sayesinde böyle bir ortama kavuştuk. Allah onun mekanını cennet eylesin inşallah” ifadelerini kullandı.

Elif İrem Halıcı adlı öğrenci de, Ali Emrah Helvacı sayesinde okulun zeminin yanı sıra sıralarının da değiştiğini kaydederek, “Çok mutluyuz okulda panduflarla gezebiliyoruz. Okulumuzda yenilendi. Bundan dolayı sevinçli ve mutluyuz” diye konuştu.

Merhum hemşire sayesinde güzel bir ortama kavuştuklarını dile getiren Mehmet Karabalak adlı öğrenci de, “Onun adına bağış yapanlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA