Cami Avlusunda Kitap Okuma Etkinliği

Ordu İdeal Gençlik ve Spor Kulübü, başvuru süresi Mart ayında bitecek olan 6. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’na dikkat çekmek ve insanları kitap ile buluşturarak okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla kitap okuma etkinliği düzenledi.

Cami Avlusunda Kitap Okuma Etkinliği
Yalı Cami avlusunda gerçekleştirilen etkinlikte kitap okuma grupları oluşturuldu. Lise öğrencisinden cami cemaatine kadar herkesin kitap okuduğu etkinlik hakkında bilgi veren Ordu İdeal Gençlik ve Spor Kulübü Nurettin Odabaş, “Burada tamamen doğal ve gönüllü bir katılımla okuma etkinliği yaparak, burada insanların tanışmasını, tanıştıktan sonra da kendi aralarında haftalık kitap okuma halkaları oluşturmalarını ve okumaya devam etmelerini arzuluyoruz” dedi.

6. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’na dikkat çeken Odabaş, “Ufka Yolculuk 7’den 70’e herkesin katılabildiği, 11 ayrı kategoride düzenlenen uluslararası bir yarışmadır. Yarışmamız Türkiye’de Türkçe ve Arapça olarak yazılı, tüm dünyada Arapça ve İngilizce olarak online olarak düzenlenmektedir. Yarışmanın Türkçe sınavı yarışma için özel hazırlanan ‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ adlı eserden, Arapça ve İngilizce sınavı için ise Riyazüs Salihin adlı eserden test olarak yapılacaktır” diye konuştu.

Odabaş, yarışma hakkında şu bilgileri verdi: “Ordu Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle tüm Ordu’da A,B,C,D ve E kategorilerinde dereceye giren yarışmacılarımıza her kategoride 1.ye bin 500 lira, 2.ye bin lira, 3.ye 500 lira para ödülü ve aynı zamanda Altınordu ve havzasında yine aynı kategorilerde dereceye giren yarışmacılarımıza, her kategoride 1.ye bin lira, 2.ye 750 lira , 3.ye 500 lira ve ilk 10’a kadar da gram altın veriyoruz. Üniversite sınavı gibi tek oturumda ve test usulü yapılacak sınavla hem Altınordu ve havzası ödülü hem il ödülü hem de Türkiye ödülleri alma şansı yakalayabiliyoruz. 8 Nisan’da yapılacak sınav için kayıtlar devam ediyor. Şuana kadar 7bin kişinin kayıt olduğu yarışmamıza 4 Mart 2018’e kadar kayıtlar devam etmektedir.”
Kaynak: İHA