Çaldıran'da Öğrencilere Sınavlara Hazırlık Seti Dağıtıldı

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere kaynak kitap seti dağıttı.

İlçedeki İmam Hatip, Zahide Mehmet Salih Tamince Mesleki ve Teknik, Çaldıran Anadolu Liseleri ile Çaldıran Endüstri Meslek Lisesinde eğitim gören 400 lise son sınıf öğrencisi ile liseden mezun olmuş maddi durumu kötü 100 öğrenciye 200 bin lira değerinde üniversiteye hazırlık eğitim kaynak kitap seti dağıtıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed Binici ile okulları ziyaret ederek öğrencilere kitaplarını hediye eden Dundar, öğrencilerle sohbet ederek daha iyi bir eğitim alabilmelerine ilişkin önerilerini dinledi.

Üniversiteye hazırlanan öğrencileri "kitaplarınız bizden, emek sizden" diyerek motive eden Dundar, şunları söyledi:

"Çaldıran ilçemizde eğitimde verimliliğin arttırılabilmesi için elimizdeki tüm olanakları harcıyoruz, harcamaya da devam edeceğiz. Çaldıran Belediyesi olarak ilçemize gelen her kuruşu ilçemizdeki vatandaşlarımıza harcadığımız gibi okullarımızı, öğrencilerimizi de unutmadık. Gecen yıl eğitime verdiğimiz desteğin devamı olarak bu yıl daha farklı bir uygulamaya imza attık. İlçemizde üniversite sınavlarına girecek yaklaşık 500 öğrencilerimize 200 bin lira değerinde üniversiteye hazırlık eğitim kitap setleri aldık.

Kitap ve eğitim desteği bizden emek, çaba ve özveri ise öğrencilerimizden. Hiç bir başarı tesadüf değildir. Emekle, özveri ile olur. Dün bizler bu sıralardayken, yarın da sizler bizim yerimize geçeceksiniz. Başarının formülü sadece kitaplarda değildir. Çalışmak, emek vermek ve alın teri dökmektir. Desteklerimiz devam edecektir. Dağıtılan bu eğitim setlerinin hakkını fazlasıyla vereceğinize inanıyorum."

Kendilerine verilen desteklerden dolayı Dundar'a teşekkür eden öğrencilerde, sınavlara daha çok çalışıp başarılı olarak bu desteklerin karşılığını vereceklerini söyledi.

Kaynak: AA