Büyükşehir Meclisinde Gündem 'Özkanlar Pazar Yeri'

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşan AK Parti’li meclis üyesi Çağlar Haspolat, Özkanlar pazar yerinin kapatılmasının hem esnafı hem de vatandaşı mağdur ettiğini söylerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, yeni pazar yerinin Özkanlar pazar yerine en yakın bölgeye kurulursa anlamlı olacağını belirterek, "Bunun da Bayraklı Belediye başkanıyla birilikte çözülmesi gerekir" dedi.

Büyükşehir Meclisinde Gündem 'Özkanlar Pazar Yeri'


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin şubat ayı birinci oturumu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti. Oturumda, başta Başkan Kocaoğlu olmak üzere meclis üyeleri tarafından Afrin’de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili birlik ve beraberlik mesajları verildi, teröre lanet edildi. Mecliste AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan’ın önerisinin ardından Başkan Kocaoğlu, üç partinin konuyla ilgili ortak bildiri hazırlayıp bir sonraki mecliste onaylanabileceğini söyledi.

Öte yandan Sevgililer Günü etkinliklerinin, şehit haberleri nedeniyle iptal edildiği duyuruldu.

"Hem esnaf hem vatandaş mağdur"

Oturumun dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti’li meclis üyesi Çağlar Haspolat, “Özkanlar pazar yerinin kapatılma sebebi, orada yaşayan vatandaşların şikayetleriydi. Bu pazar orada yaşayan nüfus için önemli bir pazardı. 800 esnaf vardı. Hem esnaf hem de vatandaş mağdur. Nereye taşınacağı belli değil. Yer bulamıyoruz. Bornova sınırındaki viyadüklerin altına alınma durumu söz konusu oldu ama Bornova Belediye Başkanı buraya sıcak bakmadı. Buraya bir çözüm bulunmasını, ortak bir karar alınmasını talep ediyorum" diye konuştu.



"Önerimize ret cevabı verilmişti"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Haspolat’a şu cevabı verdi: “Pazar konusu ayrı bir konu. İzmir Büyükşehir Belediyesinin pazarla uzaktan yakından alakası yoktur. Biz bu viyadük altlarını 20014-2009 sürecinde istedik. O zaman Bornova merkez pazar yerinin ne kamulaştırılmasını yaptık, ne de inşaatını. Eğer o zaman verilseydi Bornova merkez pazar yerini de Özkanlar pazar yerini de kaldırıp viyadük altına yapacaktık. O zaman bu önerimize ret cevabı verildi.

Bunun üzerine biz Bornova pazar yerini kamulaştırdık ve oraya bir pazar yaptık. Bornova Belediyesi pazar sorununu oraya pazar yeri yaparak halletti. Özkanlar pazarına en yakın yerde çözülebiliyorsa bunun çözülmesi gerekir. Özkanlar pazarının olduğu yer farklı. Viyadük altına geldiğinde Bornova pazarına zarar verecek. Viyadük altına geldiğinde o zaman Bornova Belediyesi Bornova pazar yerine niye bu kadar para harcadı? En yakın yerde çözülürse bunun anlamı olabilir. Bunun da Bayraklı Belediye başkanıyla birilikte çözülmesi gerekir."
Kaynak: İHA