Balıkesir'de 2. Dönem Eğitim Yılı Toplantısı Yapıldı

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nın 2 dönem eğitim toplantısı Milli Eğitim İl Müdürü Yakup Yıldız başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı.

Balıkesir'de 2. Dönem Eğitim Yılı Toplantısı Yapıldı
Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim ve öğrenimde 2. dönemde yapılacak olan çalışmaları ele almak üzere Öğretmenevinde Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve ilçe milli müdürlerinin de katıldığı toplantı düzenlendi.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı birinci kanaat döneminin değerlendirilmesi ile başlanan toplantıda, eğitim kurulları ve zümreleri yönergesi ile Eğitim Bölgeleri Yönergesinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş takvimine göre eksiksiz ve zamanında yapılması anlatıldı. E-müfredat uygulamalarının sistem üzerinden eksiksiz kullanılması, kitap seçim modülüne veri girişlerinin zamanında ve eksiksiz olarak yapılması anlatıldı. Özel eğitim ve rehberlik hizmetleri kapsamında yürütülen çalışmalar; taşımalı eğitim; donatım hizmetleri; bakanlıkça 2019 yılına kadar tamamlanması planlanan tekli eğitime geçiş süreciyle ilgili yapılan çalışmalar, yatırımlar, yapım aşamasında ve yapımı tamamlanan olan okulların son durumları görüşüldü.

Toplantı sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, "BENGİ" ve "Sporda Yetenek 10’la Gelecek" Projeleri başta olmak üzere yürüttükleri başarılı çalışmalar nedeniyle ilçe milli eğitim müdürlerine teşekkür etti. İkinci kanaat döneminde hem akademik başarıda; hem de sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerde çok daha başarılı bir eğitim dönemi geçirmelerini temenni etti.
Kaynak: İHA