Artvin Valisi Doğanay'a Ziyaretler

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Jandarma Komutanlığında 1987 yılında vatani görevini yaptığı sırada yaşamını yitiren er Coşkun Murat Uzunal'ın kardeşi Orhan Uzunal'ı makamında kabul etti.

Orhan Uzunal, ziyarette, ağabeyini 22 yıl boyunca şehit olarak bildiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Ağabeyim Coşkun Murat Uzunal, Hakkari'de vatani görevini yaparken şehit oldu. Borçka ilçesinde kalabalık askeri erkanın da katıldığı geniş çaplı törenle köyünde toprağa verildi. Rahmetli babam ağabeyim için şehitlik maaşı bağlanmasını istemedi. Kardeşim Seyfettin Uzunal da şehit kardeşi olduğu için askerlikten muaf tutuldu. Şehit yakınlarının kamuda işe yerleştirildiğini duydum ve Borçka Askerlik Şubesine başvurdum ancak buradan aldığım belgeyle ağabeyimin şehit olmadığını ve askerde akciğer kanserinden hayatını kaybettiğini belirten bir resmi yazı verdiler. Tam bir şok yaşadım. Ağabeyimin mezar taşında şehit yazıyor. Bu nasıl bir iştir, şaşırdım kaldım." diye konuştu.

Vali Doğanay'dan şehit kardeşi olarak bir kamu kurumuna yerleştirilmesi konusunda yardım isteyen Orhan Uzunal, "Devletimizin bizi aydınlatmasını, ağabeyimin ne şekilde öldüğünü de bilmek istiyoruz." dedi.

Vali Doğanay, konuyla yakından ilgileneceğini ifade ederek, "Borçka Kaymakamlığına gerekli evrakları ve dilekçenizi verin. Artvin Valiliğimiz tarafından evraklarınızı resmi yazıyla Hakkari Valiliğimize gönderip kesin ölüm sebebini öğrenelim. Devlet olarak şehit yakınları ile gazilerimizin yanındayız." diye konuştu.

Öte yandan ziyarette bulunan gazeteci Ziya Akyıldız, ilçede maddi durumu iyi olmayan bir ailenin zihinsel engelli kızının ameliyat olması gerektiğini Vali Doğanay'a aktardı.

Vali Doğanay da makamından telefonla aradığı İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın'a talimat vererek, çocuğun tedavisinin kısa sürede yapılmasını istedi.

Kaynak: AA