Ağrı'da 'KODLAĞRI' Projesi

Ağrı Valisi Süleyman Elban, "KODLAĞRI" Projesi kapsamında oluşturulan sınıfı ziyaret etti.

Elban, proje kapsamında il genelindeki 42 bilgisayar öğretmeninin katıldığı Merkez İmam Hatip Orta Okulundaki sınıfı ziyaret etti.

Kodlama üzerine eğitim alacak öğretmenlere konuşan Elban, öğretmenlerin projenin önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Dünyadaki gelişmelere uzak kalma şanslarının olmadığını kaydeden Elban, genç insan kaynağına rağmen bilişim konusunda önemli bir gelişme sağlanamadığını ifade etti.

Elban, "Biz Ağrı olarak dünyanın bilişim konusunda geldiği son noktaya öğrencilerimizi hazırlamak zorundayız. İlimizde 5. sınıflarda yaklaşık 15 bin öğrencimiz var. Biz bu eğitim öğretim yılı sona ermeden öğrencilerin tamamını bu eğitimle buluşturmak istiyoruz. Dünyada insanlar artık çok da yapay zekayı, teknolojiyi veya bilişimin geldiği son noktayı konuşmuyorlar. 'Bu işin içerisinde ne kadar yararlanabiliriz ya da bu işin uzağında olmadan ne kadar az zararla çıkabiliriz' diye herkesin bir çabası var. Biz de bu çabaya Ağrı olarak başlamış olduk." diye konuştu.

Birkaç yıl içerisinde eğitim gören yaklaşık 60 bin öğrencinin kodlama eğitiminden yaralanmasını hedeflediklerini de belirten Elban, henüz proje eğitimlerinin yeni başlamasına karşın gelinen noktanın çok iyi olduğunu ifade etti.

Mayıs ayında büyük bir şenlik düzenlemeyi de planladıklarını aktaran Elban, öğretmen ve öğrencilerin orada sergileyecekleri çalışmaları heyecanla beklediklerini söyledi.

Programda, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan ve okul yönetimi de hazır bulundu.

Kaynak: AA