3. Altın Nota Beste Yarışması'nda Finale Kalan 10 Eser Belli Oldu

3. Altın Nota Beste Yarışması’nda finale kalan 10 eser belli oldu. 420 eser içerisinde yapılan değerlendirmede birinciye 4 bin, ikinciye 3 bin 500 ve üçüncüye 3 bin TL ödül verilecek.

3. Altın Nota Beste Yarışması'nda Finale Kalan 10 Eser Belli Oldu
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Türk Sanat Müziği’ne özgün ve nitelikli eserler kazandırarak, yeni bestecilerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 3. Altın Nota Beste Yarışması’nda 420 eser içerisinde finale kalan 10 eser jüri tarafından belirlendi. Her eserin dinlendiği elemede bütün eserler kamera ile kayıt altına alınarak, olası durumlara karşı tedbir alındı. Eserleri dinleyen jüride ise Başkan Ali Şenozan, Proje Koordinatörü Eğitimci Şair, Şiir Yorumcusu Şafaknur Yalçın, Turhan Taşan, Göksel Baktagir, Erol Bingöl ve Aydemir Tuncer yer aldı. 420 eserden dereceye giren ilk on eserin ödül alacağı yarışma sonunda birinciye 4 bin TL, ikinciye 3 bin 500 TL, üçüncüye 3 bin TL ve 7 esere de mansiyon ödülü olarak 2 biner TL verilecek.

Yarışmada finale kalan 10 eser, bir otelde düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Basın toplantısına Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, Proje Koordinatörü Eğitimci Şair, Şiir Yorumcusu Şafaknur Yalçın, Kültür Şube Müdürü Okan Yavuz ve jüri üyeleri katıldı.



“Turizmin başkenti Antalya’yı sanatın da başkenti yapma adına kararlı bir şekilde yürümeye devam ediyoruz”

Konuşmasına Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit düşen askerlere başsağlığı dileyerek başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, gazilere de acil şifalar diledi. Çelik, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in kültüre, sanata, sanatçıya verdiği değer ortadadır. Turizmin başkenti olan Antalya’yı sanatın da başkenti yapmak adına kararlı bir şekilde yürümeye devam ediyoruz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda 2016 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz Türk sanat musikisine yeni ve nitelikli personel kazandırmak, bestekarlara yeni ürünler kazandırmaya teşvik etmek adına başlatmış olduğumuz ve bu yılda üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Altın Nota Beste Yarışması’nı Antalyamıza kazandırmış olmanın haklı gurur ve onurunu yaşıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği etkinliklerle hep adından söz etmektedir” dedi.

Yarışmaya ilk senesinde 276, ikinci yıl 333 ve bu yıl da 420 eserin başvurduğunu ifade eden Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu kadar eserin başvurmuş olması yarışmamızın ne kadar doğru yolda ilerlediğini ve şehrimizin marka organizasyonları arasında yer bulduğunun adeta bir ispatıdır. 3. Altın Nota Beste Yarışması’nda emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

“İki kadın bestekarımız ilk 10 içerisinde yer aldı”

İki kadın bestekarın ilk 10 içerisinde yer aldığını söyleyen Proje Koordinatörü Şafaknur Yalçın ise, “Jüri üyelerimizin yaklaşık 7 saat süren değerlendirme çalışmalarında hepsi birbirine yakın değerde ve yine 420 eser arasından ilk 10’a girecek şarkıların tespiti belediyemiz tarafından başından sonuna kadar kamera ile tespit edilmiştir. Böylece her yarışmacı tarafından sosyal medyada yapılacak eleştirilere gerektiğinde cevap verilecek, verilmesi gereken belge ile sabitlenecek hale getirilmiştir. Belki de Türkiye genelinde yapılan beste yarışmalarında bir ilk burada gerçekleşti. Nedeniyse iki kadın bestekarımız ilk 10 içerisinde yer aldı. Yine bu yarışmamızda önceki yarışmalara oranla yeni söz yazarı ve bestekarlarımızı da Antalya’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Jüri Başkanı Ali Şenozan, böyle bir yarışmanın yapılmasını sağlayan Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti. Jüri üyesi Göksel Baktagir ise, müzik sanatının ileriye gitmesi için yeni eserlere ihtiyaç olduğunu ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği beste yarışmasının olumlu olduğunu dile getirdi.

Finale kalan 10 eser ve bestekarları şöyle:

“Hayra yorulan bir düş mü, yoksa gerçek mi yaşanan (Salih Berkmen), Canımın içisin diyorsun bana (Saadet İdrisoğlu), Kelebek ömrü (İsmail Mehmet Özkaya), Gönlümdeki hasretim senmişsin meğer (Ayşe Atlı), Mukaddestir gönül köşküm (Mahmut Oğul), Sen nasılsın? İyi misin? (Aziz Zafer Tekin), Seni sevdim diye kalbim yanar hala ateşlerde (Yener Topaloğlu), Sevinçler yok hüzünler çok (Yener Topaloğlu), Geleceğin her anında (Sami Derintuna) ve Suçlu kim haklı kim sormayacağım (Gökçer Çır).”

Toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona ererken, yarışmanın finali 10 Mart günü AKM Aspendos Salonu’nda yapılacak.
Kaynak: İHA