Ünlü Sanatçılar Barınak Hayvanları İçin Bir Araya Geldi

Fatih Belediyesi, Yedikule Hayvan Barınağı 9’uncu sevgi günü etkinlikleri kapsamında kermes düzenledi. Ünlü sanatçıların yer aldığı kermesten sağlanan gelir, barınaktaki hayvanlar için kullanılacak.

Ünlü Sanatçılar Barınak Hayvanları İçin Bir Araya Geldi
Hayvanseverler, Fatih Belediyesi tarafından Yedikule Hayvan Barınağı’nda düzenlenen kermeste karşılıksız sevgi için bir araya geldi. Fatih Belediyesi, Yedikule Hayvan Barınağı 9’uncu sevgi günü etkinlikleri kapsamında kermes düzenledi.

Kermese ünlü sanatçılar Tuna Arman, Ulvi Alacakaptan, Hayko Cepkin ve Murat Başaran’ın yanı sıra çok sayıda hayvansever katıldı.

Kermese katılan sanatçılar, stantlarda satış yaparken hayvanseverler de satılan ürünlerden aldı. Kermeste sağlanan gelir barınaktaki hayvanlar için kullanılacak.

Kendi evinde 11 kediye baktığını belirten sanatçı Murat Başaran, “Bunu severek yapıyorum. Böyle güzel bir kermeste yer almak beni çok mutlu etti. Kermese küçük bir renk katabilirsem çok mutlu olurum. Bunu zorunluluk veya göstermelik olarak değil gönülden yapmalıyız. Özellikle ben çok hayvanseverim diğer bütün sanatçı dostlarımı da burada görmek istiyorum” dedi.

Sevgi gününün her sene yapıldığını belirten ünlü oyuncu Tuna Arman ise, “Bu yıl 9’uncusunu yapıyoruz. Burada 4 bine yakın hayvan var. Engelli kediler var. Burası sadece gönüllülerin yardımı ile dönüyor. Fatih Belediyesi de çok destek veriyor. İnsan olmaya çalışıyoruz. O yüzden buradayız. Yaratılanı severiz yaratandan dolayı. İnsan olmanın özelliği zayıf olanı kollamaktır. Buradaki gelirlerle mama alınıyor. Sağlık giderleri için harcanıyor. En büyük arzumuz hayvanlara yönelik şiddet ve tecavüzün kabahatler kanunundan çıkarılıp Türk Ceza Kanununa alınmasıdır. Hayvana şiddet ile başlayan bu olaylar çocuk, engelli ve kadın olarak devam ediyor. Bütün ülkelerde bu suçların karşılığı ağır cezalardır. Bizde de böyle olması için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Hayvanlar için bir faaliyette yer almanın kendisine büyük keyif verdiğini belirten ünlü sanatçı Hayko Cepkin de, “Elimden geldiğince bu tür etkinliklere katılıyorum. Çorbada tuzum olsun istiyorum. Bir faydam olsun istiyorum. Son dönemlerde sosyal medyada hayvanlara yönelik gördüğümüz çirkin görüntülere inat buradayız” diye konuştu.

Kaynak: İHA