Sigara Erken Ölüme Neden Oluyor

Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, sigaranın erken ölümlerin nedeni olduğu bildirildi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, sigaranın ağız ve diş sağlığı üzerinde bir çok olumsuz etkilerinin olduğunu belirtildi.

Sigaranın, içerdiği nikotin ile merkezi sinir sistemini etkileyerek, kişiyi alışkanlık ve tiryakiliğe sürüklediği ifadede edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

''Sigara erken ölümlerin nedenidir. Sigara kullanımı ağız ve dişlerdeki kötü görüntüye neden olmakla kalmaz, aynı zamanda diş eti, ağız içi ve boğaz bölgesindeki kanser riskini de arttırır. Sigara içmek ağız bölgesinde gelişen yara ve cerrahi işlemlerin iyileşme sürecini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle diş hekimleri her türlü cerrahi işlem sonrası hastalarına, yara iyileşmesi tamamlanıncaya kadar sigara içmemesini tavsiye eder.

Sigara içmek, halitozis denilen kötü ağız kokusuna neden olur. Sigara içen kişilerde ağız içi kimya bozulur, diş bakteri plağı gelişimi artar ve zamanla diş eti problemleri, tat duyusunda azalma ve sonuçta bağışıklığın düşmesi ile ağızda iltihap odakları oluşur. Nikotin bütün tütün ürünleri içinde en yaygın bilinenidir. Etkilerinden birinin de tükürük miktarını azaltması olduğu bilinmektedir.''

Kaynak: AA