Pekin Büyükelçisi Önen'den Çince 'Köpek Yılı' Mesajı

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Önen, ülkenin sosyal medyasından yayımladığı görüntülü Çince mesajla Bahar Bayramı'nı tebrik etti.

Pekin Büyükelçisi Önen'den Çince 'Köpek Yılı' Mesajı
Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, ülke sosyal medyasından yayımladığı Çince mesaj ile "Çin Yeni Yılı" ve "Bahar Bayramı"nı kutladı.

Çin'de Twitter'ın alternatifi olarak yaygın şekilde kullanılan "Weibo" üzerinden görüntülü tebrik mesajı paylaşan Büyükelçi Emin Önen, 2018 yılının Çin'de Türkiye Turizm yılı olarak ilan edildiğini hatırlatarak Çinli turistleri Türkiye'ye davet etti.

Büyükelçi Önen, 1,43 milyar nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin'deki "Köpek Yılı"nı kutladığı Çince mesajında, "Türkiye'nin zengin kültür ve tarihi mirasının yanı sıra dünyaca tanınan misafirperverliğimizi deneyimlemek üzere sizi ve sevdiklerinizi bu sene içtenlikle Türkiye'ye davet ediyorum. Bir kez daha hepinize mutlu yıllar diler, Köpek Yılı'nın size ve ailenize bolluk, bereket, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ederim." ifadelerini kullandı.

Çinlilerin kullandığı 12 hayvanlı takvime göre, 16 Şubat'ta Horoz Yılı'ndan Köpek Yılı'na girilecek. Çin takvimi, ayın hareketlerine göre belirlendiğinden yılbaşı her yıl farklılık gösteriyor.

Bahar Bayramı olarak da bilinen Çin Yeni Yılı için ülkedeki halk, çalışmak üzere geldiği büyük şehirlerden memleketlerine dönerken, bu sürede dünyanın en büyük iç göç hareketi yaşanıyor.

Bahar Bayramı'nda ülkede 7 günlük resmi tatil yapılıyor ancak halk, bu tatilin öncesinde ve sonrasında ek izinler kullanarak genellikle bu süreyi uzatıyor.

Çin Yeni Yılı, Malezya, Endonezya, Singapur, Tayland ve Japonya gibi Asya ülkelerinde de kutlanıyor.

Kaynak: AA