Kent Konseyi Gençlik Meclisi Seçimleri Yapıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Kent Konseyi olağan toplantısına katılarak Gençlik Meclis Başkanlığına seçilen Orhan Gazi Kaya ve yönetimini tebrik etti. Gençlere her alanda destek vereceklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Gençlik olarak hedefimiz Şanlıurfa’yı her anlamda ileri taşımalıyız" dedi.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Seçimleri Yapıldı
Geçtiğimiz aylarda Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Erkan Sözen başkanlığında icra çalışmalarına başlayan Kent Konseyi, bu gün de gençlik meclisini kurdu.

Bir çok genç STK temsilcisinin katıldığı seçimde gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Nihat Çiftçi, gençlerin kendi şehirleri için güzel projelere imza atacaklarının temennisinde bulundu.

Nihat Çiftçi, "Kent Konseyi kurulduğu günden bu yana şehrimizi güzel bir çerçeve ile kucaklayan ve aynı hızla kendi organlarını kuran başkanımız Erkan Sözen’i ve yönetimini tebrik ederim. Bu kısa sürede hem çalışma gurupları oluşturuldu hem de yapacağımız projeler üzerinde kent konseyinden 15 konu hakkında görüş istedik ve 15 konu hakkında da ilgili çalışma gurupları ve yürütme gurupları tarafından şehrimiz için araştırılma yapıldı ve bize rapor sunuldu. Şanlıurfa’mız yakında görecektir istişareli bir şekilde Şanlıurfa’da yaşayan tüm kesimler için verimli sonuçlar elde edeceğiz çok daha güzel projeler gerçekleştireceğiz’’ dedi.

"Şehirleri inşa ederken tüm kesimleri düşünmeliyiz"

Nihat Çiftçi, "Şehir de gençlik vurgusu çok önemlidir bizler bir şehri imar ederken şunu farkındayız, bu şehirdeki imar insanı da inşa eder bu ortam içerisinde yetişmiş olan insan da kendi şehrini inşa eder, bu bir döngüdür. Okumuş bir şehir, bilinci yüksek bir şehir, bilinci yüksek yöneticiler ortaya çıkarır ortaya çıkan yöneticiler de okuma oranı yüksek şehirleri inşa etmeye çalışır. Şehirleri yaşatmak sadece fiziki imkanlarla mümkün değildir bu şehirlerin sahibi insanlardır. İnsanlar ne kadar huzurlu olurlarsa maneviyatları ne kadar yüksek olurlarsa bizim yaptığımız işinde o derece anlamlı olduğunu düşünüyorum. El birliği, fikir birliği, hedef birliği, gençlik olarak hedefimiz Şanlıurfa’yı her anlamda ileri taşımalıyız. Şanlıurfa dünyanın eski şehri medeniyetlerin beşiğidir. Peygamberler şehri Şanlıurfa, Halil İbrahim’in bereketli toprağıdır burası, Hz. Eyüp Peygamberin sabrı ile sınandığı bir yerdir burası, Hz. Şuayb Peygamberin çobanlık yaptığı bir yerdir burası. Peygamberlerin zatların iz bıraktığı nadide kentlerden birisidir Şanlıurfa ve bu bilinç ile çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Geçmişi tarihimizi kültürümüzü bilerek şehrimize vizyon katmalıyız. Böyle bir mecliste yer aldığınız için sizi tebrik ediyorum" dedi.

Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Erkan Süzen ise "Kent Konseyi, kent yaşamında kent vizyonunu ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukun korunması sürdürülebilir kalkınma çevreye duyarlı, sosyal yardımlaşmaya duyarlı, saydamlık, hesap verilebilirlik ile yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek adına çalışmalar yürütür. Şanlıurfa Kent Konseyi 20 kişilik yürütme kurulu üyesi ile 4 meclisimiz ve 15 çalışma gurubu oluşturduk. Bu çalışma gurupları da Şanlıurfa’nın gelişmesi adına gayret gösteriyorlar. Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençlerin kendi sorunlarına sahip çıkma adına ve kentsel yaşamın her alanına katkı sağlamak adına gençlerle ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, üniversite, partiler, STK, meslek odalarının oluşturduğu demokratik yapıdır. Seçimi yapılan Gençlik Konseyinde görev alan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Orhan Gazi Kaya ise, "Gençliğin davasını omuzlarında taşıyacak Şanlıurfa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Kongresini gerçekleştirmek adına bir araya gelmiş bulunmaktayız. Başta gençliğin yanında ve arkasında her daim yer alan bizlerin yetişmesine vesile olan Türkiye’nin en genç Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Aslımın nesli ile yeşeren ve bizlere bir ağabey edası ile yaklaşan Erkan Sözen Hocamıza ve Kent Konseyi Koordinatörü Ömer Ağ teşekkür ediyorum. Şanlıurfa gençliğinin hizmetkarı olmak adına çalışmalara başlayacağız. Kent Konseyi Gençlik Meclisi Kongresinin şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA