HDP 3. Olağan Büyük Kongresi

İstanbul Milletvekili Buldan ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Temelli, delegelerin imzasıyla Eş Genel Başkan adayı oldu.

HDP 3. Olağan Büyük Kongresi'nde İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli, delegelerin imzasıyla Eş Genel Başkan adayı oldu.

Kongrede konuşmaların ardından Eş Genel Başkanlık için başvurular alındı.

Divan Eş Başkanı Sırrı Süreyya Önder, delegeler tarafından Buldan ve Temelli'nin Eş Genel Başkan adayı olarak gösterildiğini açıkladı.

Önder, bazı delegelerin Selahattin Demirtaş'ı Eş Genel Başkan adayı olarak önermesine ilişkin başvuruyu, divana verdiklerini söyledi. Bunun üzerine Önder, Demirtaş'ın konuya ilişkin cezaevinden gönderdiği mesajı okudu.

Demirtaş, mesajında, cezaevinde olması nedeniyle salonda bulunamadığını belirterek, kongre esnasında Eş Genel Başkan olması için delegeler tarafından divana başvurusu yapılması halinde, bu öneriyi yapanlara dayanışma duygularından ötürü teşekkürlerini iletti ancak kongrede Eş Genel Başkanlığa adaylık iradesinin olmadığını vurguladı. Demirtaş, "Bunun dışındaki herhangi bir parti organında görev almayı kabul ediyorum." ifadesini kullandı.

Önder, Demirtaş'ın mesajı doğrultusunda konuya ilişkin önergeyi işleme almadıklarını belirterek, "Ebediyen bizim başkanımızdır. Parti Meclisimizin de birinci sıradan üyesidir." dedi.

Kaynak: AA