Gazzeli Mahkum Parmaklıklar Ardından Baba Oldu

İsrail hapishanelerinde 7 yıldır tutuklu olan Gazzeli, eşine gizlice gönderdiği spermle baba oldu.

NUR EBU IYŞE - İsrail hapishanesinde 7 yıldır tutuklu bulunan Gazzeli Eyyub Ebu Kureyyim, hapishaneden "gizlice sperm göndererek" gerçekleştirilen tüp bebek yöntemiyle baba oldu.

Tutuklunun babası Azzam Ebu Kureyyim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Allah bugün İsrail hapishanelerinde tutuklu olan oğluma ve bize bir erkek evlat bağışladı." dedi.

Yeni bir torununun olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade eden Ebu Kureyyim, Filistinli gruplara İsrail hapishanelerindeki tutukluların serbest bırakılması için çalışma ve bu konuyu öncelikleri arasına alma çağrısında bulundu.

Tutuklunun kayınvalidesi Siham Debabiş de "Damadımın hapishaneden gizlice sperm göndermesi sonucu bir torun sahibi olmaktan duyduğum mutluluğu ifade edecek kelime bulamıyorum." diye konuştu.

Debabiş, "Damadım parmaklıklar ardında baba olarak, İsrail'in zindan bekçilerine galip geldi. Torunumun doğmasıyla tarifsiz bir sevinç yaşıyoruz ancak bu sevinç torunumun babası İsrail hapishanelerinden çıkmadan tamamlanmayacak." ifadelerini kullandı.

Vaid Esirler ve Özgürlüğüne Kavuşanlar Derneği Sözcüsü Abdullah Kandil, "Bugün alışılagelmemiş bir olaya tanık olduk. İsrail hapishanelerinden kaçırılan sperm sayesinde bir bebeğin doğduğuna şahit olduk."şeklinde konuştu.

"Filistin halkı, bugün bir kez daha yaşama, özgürlüğü elde edebilme ve prangalarını kırabilme gücüne sahip olduğunu ispatladı." diyen Kandil, İsrail ile mücadelede atılan bu adımı mutlulukla karşıladıklarını belirtti.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti'nin verilerine göre, 2017'de İsrail hapishanelerinden "gizlice sperm göndererek" gerçekleştirilen tüp bebek yöntemiyle 7 Filistinli tutuklu baba oldu.

Kudüs Müftüsü İkrime Sabri ve Hamas liderlerinden Hamid el-Beytavi gibi Filistinli bazı din adamları, esir eşlerinin bu yöntemle çocuk sahibi olmalarında sakınca bulunmadığı yönünde fetva vermişti.

Kaynak: AA