Çubuk'ta Mehmetçik İçin Kur'an Okundu

Çubuk ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik ve şehitler için Kur'an okunup dua edildi.

Çavundur Mahallesi Kalkınma, Güzelleştirme, Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen programda şehitler için Kur'an ve mevlit okundu, Mehmetçik'in başarısı için dua edildi.

Emekli ilahiyatçı Prof. Dr. Halit Ünal, daha sonra şehitlik mertebesi ve devletin önemi hakkında bir konferans verdi.

Allah'ın vatanı, milleti, devleti ve dini için cephede çarpışan askerin bütün günahlarını affettiğini anlatan Ünal, "Sabreden, inanan 20 asker, 200 düşmana galip gelir. Bu nedenle bizim öncelikle inanmamız, sabretmemiz, birlik ve beraberliğimizi bozmamamız gerekiyor." dedi.

İslam düşmanlarının her zaman saldırdığını belirten Ünal, bu savaşta kazanmanın uyanık olmak ve inanarak çalışmakla gerçekleşebileceğini kaydetti.

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan da "En çok şehit veren ve gazisi olan ilçe olarak her zaman devletimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz." dedi.

Çavundur Mahallesi Kalkınma, Güzelleştirme, Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Şahbudak da programı TSK'nin yürüttüğü harekata dualarla destek olmak için düzenlediklerini aktardı.

Programın sonunda Avan, Şahbudak'a Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

Kaynak: AA