Bayanlardan Bendir Kursuna Büyük İlgi

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğindeki İZMEK bünyesinde açılan bendir kursuna bayanlar büyük ilgi gösteriyor.

Bayanlardan Bendir Kursuna Büyük İlgi
İZMEK tarafından sürdürülen Tasavvuf Müziğinin yanında Türk Halk Müziğinde de en çok kullanılan ritim aleti olan bendir kursuna 46 kişi katılıyor. Belsa B Blok’ta Mayıs ayına kadar devam edecek kursun öğretmenliğini Nebahat Ciddi ve Tuğba Giray yapıyor.

Bendir kursu hakkında bilgi veren öğretmenler, “Kursiyerlerle klasik Türk Müziğinden ve Mevlevi Türk Tasavvuf Musikisinden bir çok parçayı ve ritmi çalışıyoruz. Neşe içinde geçen kursta temel enstrüman tutuşu, vuruş teknikleri, Türk Müziği basit usulleri ve velveleleri, seviyelere uygun eserler ile icra uygulaması eğitimleri veriyoruz. İzmit genelinde yaşayan herkese açık olan kursumuza 12 yaş ve üzeri tüm vatandaşlarımız katılabilir. Günümüzde organizasyon şirketlerinin artmasıyla bendir kullanımı yeni bir sektörün doğmasına neden olmuştur. Kursiyerlerimiz bu organizasyon şirketlerinde, cemiyetlerde, kına gecelerinde eğitimlerini hayata geçirebilir, böylelikle aile ekonomilerine katkıda bulunabilirler” dediler.
Kaynak: İHA