Başkan Deniz Öğrencilerin Öğretmenlerine Yaptığı Davranışa Tepki Gösterdi

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Çorlu’da Ahievran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerin cep telefonları ile kaydettiği görüntülere tepki göstererek açıklamalarda bulundu.

Başkan Deniz Öğrencilerin Öğretmenlerine Yaptığı Davranışa Tepki Gösterdi
Başkan Ali Deniz, “Öğretmen örselenmemeli, öncelenmeli ve güçlendirilmelidir” dedi.

Öğrencilerin sınıfta öğretmene karşı saygısız tutumlarını içeren görüntünün bir çok şey söylediğini belirten Başkan Deniz, "Öğretmenleri kahreden, vicdanı olan herkesi ise rahatsız eden öğrencilerin lakayt davranışları, saygısız hal ve hareketleri" daha fazla irtifa kaybedilmesin, bir an önce gerekli adımlar atılsın.

Öncelikle belirteyim ki bir olay üzerinden felaket tellallığı yapacak değiliz ama bilinmeli ki bu türden hadiselerin nedenleri vardır. Bu nedenler, kişiden, yönetim zafiyetinden, politika yanlışlıklarından, toplumun çürümeye başlamasından ve birçok nedenden kaynaklanır. Öğretmenini 100 metre öteden görünce önünü ilikleyen, düğmesi olmayan bir kıyafet giymişse şayet sanki düğmesiz kıyafeti düğmeleyecekmiş gibi elini elbisesine götüren, telaşlı hareketlerle önünü düğmeliyormuş gibi güzel hareketleri vardı bu toplumun. Okul, yönetici, öğretmen, öğrenci, veli, okulun paydaşları ve arasındaki ilişkiler, ödül, disiplin kavramları tüm boyutları ile tartışmaya açılmalı. İthal uygulamalar değil, toplumumuzun kültür yapısı ve geleneği dikkate alınarak düşünülmeli her şey. Tüm eğitim politikaları öğretmenlerin işini kolaylaştıracak şekilde planlanmalı. Öğretmen işin merkezidir. Öğretmenin eli kolu bağlanmamalı. Öğretmen başıboşluğa müdahale edeceğinde, başıma bir şey gelirse kaygısı yaşamamalı. Öğretmeni güçlü kılmadan sorunlar aşılamaz. Çorlu’dan yansıyan görüntü tüm detaylarıyla incelenmeli, sosyolojik bir vakıa olarak görülmeli, üzerinde nitelikli tartışmalar, çalıştaylar yapılmalı” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA