3. Bisanthe Oda Müziği Festivali Başladı

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesinin düzenlediği ve Türkiye’nin en kapsamlı oda müziği etkinliği olan “3. Bisanthe Oda Müziği Festivali” başladı.

3. Bisanthe Oda Müziği Festivali Başladı
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörlük konferans salonunda düzenlenen konseri, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, sanatseverler, akademisyenler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi ile izlendi. İlk günde Golden Horn Brass (GHB) orkestrası; M.Panella, Cem Karaca, Aşık Veysel, Jeon Hun, Çaykovski, Rossini ve Offenbach’in eserlerini seslendirdi.

“Etkinlik sekiz gün sürecek”

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Başkanı Ekrem Eşkinat, yaptığı açıklamada, Oda Müziği Festivali’nin bu yıl üçüncüsünün düzenlendiğini belirterek, "Süleymanpaşa Belediye Bizanthe günleri etkinliklerinden oda müziği festivalinin 3’üncüsünü bu akşam başlatıyoruz. 8 gece devam edecek festival sonunda bir sürprizimiz var. Oda artık Bizanthe Oda Festivali belli bir olgunluğa oluştu ve artık Süleymanpaşa Belediyesi Bizanthe markasıyla kendi kuartetini Türkiye ve Dünya sahnelerine taşımaya hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde Bizanthe’nin farklı etkinliklerini başka sanat etkinliklerini. Bugün konumuz çok sesli müzik olan oda müziği. Biz bu işe başlarken hayal diye görenler bugün bu işi başardığımız için bizi kutlamaya başladılar. Demek doğru davrandığınız zaman, gelen tepkilere de dirençli davrandığınız zaman süreç sizi doğru bir noktaya getiriyor” dedi.

Konser, Tanju Okan’ın "Sevdim Bir Genç Kadını" adlı eserinin çalınmasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA