'Yarıyıl Tatili Dönüşü Esnafa Can Suyu Olacak'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Özel günler arasında en fazla alışveriş Sevgililer Günü’nde ve o günü kapsayan haftada yapılıyor. 2016’da 8,3 milyar lira, 2017’de 8,9 milyar liralık alışveriş yapıldı. Bu yıl ise hediye satışlarıyla10 milyarın üzerinde bir ciro bekliyoruz. 1 hafta ile 10 gün arasındaki süreçte Sevgililer Günü alışverişi yarıyıl tatil dönüşü ile birlikte esnafa can suyu olacak” dedi.

Vatandaşların özel günlerde internetten alışverişe daha çok dikkat etmesi gerektiğini hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Geçtiğimiz yıl 14 Şubat haftasında e-ticaret cirosu 400 milyona yaklaştı. Özellikle Anneler Günü ve Sevgililer Günü gibi özel günlerde ciro yüzde 20 ile 30 arasında artarken dolandırıcılık da yüzde 30 artıyor. Bir ödeme kuruluşu e-ticarette 66,5 milyon liralık dolandırıcılık girişimini engelleyerek 29 bin 625 kişiyi dolandırılmaktan kurtardı. Siparişten sonra sahte ürün gelebiliyor ya da hiçbir ürün gelmeyebiliyor. Kart bilgilerini çalınabiliyor. Özel günler esnafın da yüzünü güldüren piyasanın hareketlendiği, canlandığı bir dönem. Vatandaşlarımız güvenli şekilde hiçbir kuşku duymadan alışverişlerini esnaftan yapabilir” diye konuştu.



“Sevgiliniz için her bütçeye uygun hediye mevcut”

Esnafta herkesin cebine göre her türlü hediye bulunduğunu vurgulayan Palandöken sözlerine şöyle devam etti:

14 Şubat Sevgililer Günü geleneksel hediyeleşme gününe dönüştü. Bu haftayı kapsayan hafta aynı zamanda yarıyıl tatili dönüşü ile denk geldiği için esnafımıza can suyu olacak. Vatandaşlarımız hediye seçimlerinde esnafı tercih ettiklerinde ekonomik anlamda rahat edeceklerdir. Esnafımızda herkesin cebine uygun her tür hediye mevcut. Fakat dikkat edilmesi gereken en önemli husus merdivenaltı ürünler. Menşei belli olmayan kozmetikten gıdaya kadar birçok ürün çok ucuz fiyatlarda piyasa sürülüyor. Merdivenaltı parfümeri, makyaj malzemesi, bir kutu çikolata hatta sahte gül veya çiçek dahi kansere varan boyutta tehlikeli olabilir. Bu sebeple ucuz diye merdivenaltı ürünler yerine güvenilen ve tanınan bilindik esnaf tercih edilmeli. Esnafımızda da ucuz ve her bütçeye uygun fiyat yelpazesinde ürünler var.”
Kaynak: İHA