Şehitlerin İsimleri Gülşehir'de Yaşatılacak

Gülşehir ilçesinde, şehit polis memurları Hamza Irmak'ın ismi İlçe Polis Merkezinde, Ali Rıza Güneş'in ismi de bir konferans salonunda yaşatılacak.

Birimlere, şehit polis memurlarının isimlerinin verilmesi nedeniyle ilçede tören düzenlendi.

İlk tören Şehit Polis Memuru Hamza Irmak Polis Merkezi'nde gerçekleştirildi.

2016 yılında bölücü terör örgütünün silahlı saldırısında şehit olan Irmak’ın özgeçmişinin okunmasıyla başlayan programda, AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk konuşma yaptı.

Şehitlerin, Türk milletinin kalbinde ilelebet yaşatılacağını belirten Göktürk, "Konu vatansa gerisi teferruat deyip vatanını savunmak için gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen Hamza Irmak, tüm milletin yüreğinde şerefli yerini almıştır. Irmak'ın ismi Gülşehir Polis Merkezinde ebediyen yaşatılacaktır." dedi.

İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından okunan duanın ardından merkezin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.

Gülşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin konferans salonunda gerçekleştirilen tören ise Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

2015 yılında şehit düşen polis memuru Ali Rıza Güneş'in babası Şahin Güneş, törende konuştu.

Şehit babası Güneş, "Bu vatan bizim, bu evlatlarda bizim. O alçaklara karşı dik duracağız. Bu salona şehit oğlumun ismini verdikleri için başta yetkililere teşekkür ediyorum. Vatan sağolsun." diye konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ebubekir Gizligider ve Mustafa Açıkgöz'ün konuşmalarının ardından salonun açılışı yapıldı.

Törenlere, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Gülşehir Kaymakamı Çağlar Tekin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA