Ortaca'da Afrin'deki Mehmetçik İçin Dua Edildi

Muğla’nın Ortaca ilçesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK)Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçik için dua edildi.

Ortaca'da Afrin'deki Mehmetçik İçin Dua Edildi
Ortaca Müftülüğünce, Tören Alanı’nda düzenlenen program, Kuran-ı Kerim ve Fetih Suresi’nin okunması ile başladı.

İl Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için yaptığı duanın ardından Mehteran Takımı gösteri sundu.

Programa, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, OMYO Müdürü Prof. Dr. Ramazan Güp, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Ortaca İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Evren Ekmekçi, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Gürbüz, İlçe Müftüsü Zekeriya Çelik, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programa katılan Milletvekili Mehmet Erdoğan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı’nın, Türkiye açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Ülkenin korunması için sınır boylarındaki terör odaklarının dağıtılması gerektiğini ifade eden Erdoğan; “bütün dünya burnumuzun dibinde bir vekalet savaşı yürütüyor. Küresel güçlerin kalıcı bir terör devleti kurma konusunda çok yoğun girişimleri var. Ülkemizi terörden korumak için sınır boylarındaki terör odaklarını dağıtmamız gerekiyor. Bir devlet savaşmaya hazır değilse barışa ulaşması mümkün değil. Türk milleti bugünkü bütün varlığını, bağımsızlığını savaşarak elde etmiştir. Bundan sonrada kimseye bırakacak değildir. Milli değerlerimizi korumak için bunları yapmak zorundayız. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak desteğimizi veriyoruz. Dünyadaki bütün Türk ve Müslümanların gözü Türkiye’de, üzerimizde bu kadar ağır vebal varken yanı başımızda olanlara duyarsız kalamayız” diye konuştu.

Türkiye’ye yöneltilecek tehditlere seyirci kalınamayacağını belirten Erdoğan; “Bazıları bizim Suriye’de, Irak’ta, Katar’da ne işimiz var gibi lüzumsuz spekülasyonlar yapıyorlar. Bunları söyleyen arkadaşlara şunu hatırlatmamız lazım, Amerika’nın, Çin’in, Rusya’nın orada ne işi var. Dün, bahsedilen coğrafyanın tamamını valilerle yönetmiş bir milletin devamıyız. Bugünde binlerce yıl beraber yaşadığımız din kardeşlerimize, soydaşlarımıza yapılan zulme duyarsız kalamayız. Onların üzerinden Türkiye’ye yöneltilecek tehditlere seyirci kalamayız. Bunların gereğini zamanında yapmak durumundayız. Bugün yapılan odur. Bu harekatta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mehmetçiğimize cenabı Allah’tan güç kuvvet diliyorum” dedi.

Programın ardından vatandaşlara lokma hayrı yapıldı.
Kaynak: İHA