Muratpaşa'da Kantin Denetimi

Muratpaşa Belediyesi, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında 2’nci dönemin başlamasıyla birlikte kantin denetimlerine başladı. Muratpaşa’da denetlenen kantinin sayısı 140’a ulaşırken yetkililer denetimlerinin yıl boyunca devam edeceğini kaydetti.

Muratpaşa'da Kantin Denetimi
Muratpaşa Belediyesi, eğitim ve öğretim yılıyla 2’nci yarı yıl için ders zilinin çalmasıyla birlikte kantin denetimlerine başladı.

Denetimler, Zabıta, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı gıda yüksek mühendisi ve yüksek biyologdan oluşan ekipler tarafından gerçekleştiriliyor.

Ruhsat kontrolüyle başlayan denetimlerde kantinler gıda güvenliği ve hijyenik şartlar açısından değerlendiriliyor. Gıda güvenliği açısından kantinlerde satışa sunulan gıda maddelerinin son tüketim tarihleri incelenirken kantinlerde hijyen koşullarına uyulup uyulmadığı konusunda da sıkı bir denetim uygulanıyor.

Bununla birlikte ekipler, genel hijyen, gıdaların muhafaza koşulları, sağlıklı gıda maddesi satışı ve uyulması gereken kullar hakkında da okul kantini işletmecilerine bilgilendirmede bulunuyor Muratpaşa’da yeni eğitim ve öğretim yılında denetlenen kantinin sayısı 140’a ulaşırken yetkililer denetimlerinin yıl boyunca devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: İHA