MAÜ Rektörü Prof. Dr. Ağırakça Açıklaması

'Filistin ve Kudüs bilincini, sürekli diri tutmak için gayret sarf ediyoruz'.

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne ilişkin, "Filistin ve Kudüs bilincini, sürekli diri tutmak için gayret sarf ediyoruz." ifadesini kullandı.

Ağırakça, yaptığı açıklamada, araştırma merkezi sayesinde, Kudüs ve Filistin hakkında entelektüel bir platform sağladıklarını belirtti.

Merkezin, 2015'te YÖK Genel Kurulunda alınan kararla açıldığını hatırlatan Ağırakça, Filistin sorunu ve Kudüs hakkında akademik, kültürel, dini ve siyasi farkındalık oluşturmayı hedefleyen araştırma merkezinin, birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

ABD'nin Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanıdığı ve İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönündeki açıklamasından iki ay önce "Uluslararası Kudüs ve Mescid-i Aksa Sempozyumu" düzenlediklerini aktaran Ağırakça, başta İslam dünyası olmak üzere, tüm uluslararası camiada büyük bir infiale neden olan bu sorumsuz kararı, şiddetle kınayan bir açıklama yaptıklarını anımsattı.

MAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Aşırakça, şunları kaydetti:

"Merkezin amaçları doğrultusunda, Türkiye’de ve uluslararası alanda araştırmacıların alanla ilgili bilimsel çalışmalar yapmalarına aracı olmak için YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın talebi üzerine lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci yerleştirmek üzere Filistin üniversiteleri ile bağlantıya geçtik. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Filistin ve Kudüs bilincini, sürekli diri tutmak için gayret sarf ediyoruz."
Kaynak: AA