Mardin Büyükşehir Kırsala Hizmet İçin Yatırımları Artırdı

Mardin Büyükşehir Belediyesi vatandaşa daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek için araç filosunu genişletti. Tüm ilçe ve kırsal mahallelerde zamanında ve yerinde hizmet amacıyla kiralanan 25 yeni nesil araç için, Mardin Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen anahtar teslim töreni ile hizmete girdi.

Mardin Büyükşehir Kırsala Hizmet İçin Yatırımları Artırdı
2018 yılında nüfusu 500 üzerinde olan tüm kırsal mahallelerin alt yapı ve su sorununu kökten çözecek Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi, araç filosunu güçlendirmek için 25 yeni aracı vatandaşın hizmetine sundu. Araçlar, düzenlenen törenle hizmete başladı.

Törene, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Süleyman Bölünmez, AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Mustafa Ayhan, daire başkanları ve çalışanlar katıldı.

Vali Yaman, MARSKİ’nin kiralanan araçlarla birlikte toplamda 250 araca sahip olduğunu ihale yapılan diğer firmalarla birlikte bu sayının yüzlerce olduğunu belirtti.

2017 çalışma performansını 2018 yılında da artırarak devam ettireceklerini açıklayan Yaman, “Geçen yıl planladığımız projelerimizin ve ortaya koyduğumuz hedeflerimizin yüz de yüzün üzerinde gerçekleştirdik” dedi.

Yapılan çalışmalara verdikleri desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Yaman, “2018 yılında nüfusu 500 ve üzeri olan kırsal mahallelerimizin içme suyu, kanalizasyon, su kuyusu çalışmalarının ihaleleri yapıldı ve bazıları da yapılmak üzere. İnşallah 2018 yılında Mardin’in kırsal mahalleleri dahil olmak üzere su ve kanalizasyon çalışmaları bakımından bir sıkıntısı kalmayacak. Bu seneki bütçemiz 800 milyona yakın. Bunun 310 milyonun MARSKİ’ye ayırdık. İnşallah 2018 yılında gecemizi gündüzümüze katarak Mardinimizin hiçbir eksik alt yapı çalışmasını bırakmamış olacağız. Bu çalışmalarımızda Cumhurbaşkanımız, Başbakan ve bakanlarımıza bize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“Olağan belediyecilik yapıyoruz”

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin bütün sıkıntılarına dokunduğunu işaret eden Yaman, şunları söyledi:

“Mardin’de artık olağan belediyecilik yapılmaya başlandı. Zaman zaman belediyemizin yaptığı bu çalışmalardan dolayı algı operasyonları yapılıyor. Arkadaşlar, ‘olağanüstü hal’ hiçbir şey yapmamak demek. Yani bizden önceki dönem aynı olağanüstü hal dönemi. Yani hiçbir şey yapılmamış. İyi hatırlıyorum, ilk göreve başladığımız zaman çöpler toplanmamış, doğalgaz problemi var. İşler kalıyor. Artık büyükşehir belediyemiz bu belediyeciliği ile olağan belediyecilik yapıyor. Bu olağan belediyecilik şu demek; her şey ile ilgileniyoruz. Şehrin her türlü sıkıntısında biz varız. Kırsal mahallede ki çocukların, engellilerin ve yaşlılarımızın sıkıntılarına kadar biz ilgileniyoruz. Artık bu şehirde her kesin bir kimsesi var. Bunu da büyükşehir belediyesi olarak biz yerine getiriyoruz. Bundan sonra da böyle olacak.”

Mardin halkına teşekkür ederim”

Yapılan çalışmalara sabır gösteren Mardinlilere teşekkür eden Yaman, “Mardin halkının bize gösterdiği sabır, teveccüh, yapmış oldukları dua, bizim bütün sıkıntılarımızı o dualar ve destekler gideriyor. Mardinli hemşerilerimize bundan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi ve kurbanlar kesildi.
Kaynak: İHA