Kütahya'da 'Okuryazarlık Seferberliği'

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ’Okuryazarlık Seferberliği’ çerçevesinde Kütahya’da da Okuryazarlık Seferberliği başlatıldığını ifade etti.

Kütahya'da 'Okuryazarlık Seferberliği'
Okuryazarlık Seferberliği ‘ne ilişkin usul ve esasların yer aldığı genelge gereği tüm yurtta başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Müdür Hasan Başyiğit, tüm bireylerin eğitim hakkının anayasa ile güvence altına alındığını ve özellikle yetişkin okuma yazma eğitiminin hayat boyu öğrenmenin temelini oluşturduğunu belirterek, “Eğitim ve öğretim hakkından yararlanma imkanı bulamamış ve temel okuma yazma eğitimini tamamlayamamış kişilere, Halk Eğitimi Merkezleri aracılığıyla açılacak kurslarda okuma yazma öğretilecek. Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) tarafından yayımlanan Ulusal Eğitim İstatistikleri Veri tabanı sonuçlarına göre Kütahya’da okuma yazma bilenlerin oranı yüzde 97,6’dir. İlimizde okuma yazma bilmeyen tüm bireylere ulaşarak kurslara dahil etmeyi hedefliyoruz. Kurslarda Bakanlığın hazırladığı ve Talim ve Terbiye Kurulunun onayından geçen yeni eğitim programının uygulanacak, hazırlanan öğretim materyallerinin de kursiyerlere ücretsiz dağıtılacaktır. Okuryazarlık Seferberliği kapsamında Kütahya il merkezi ve tüm ilçelerde Halk eğitim merkezleri aracılığıyla açılacak ilk dönem kursları için 5 Mart 2017 tarihine kadar ön başvuru ve kayıt işlemleri gerçekleştirilecek. İlk dönem kursları 5 Mart 2017- 15 Mayıs 2017 tarihleri arasında tamamlanacaktır” dedi.

Başyiğit; okuma yazma kurslarının geçmişten bugüne devam eden bir uygulama olduğunu belirterek; 2016 yılında 88 okuma yazma kursuna 570 kursiyerin kaydolduğu, 2017 yılında ise 76 okuma yazma kursuna 379 kursiyerin kayıt yaptırdığını söyledi

Müdür Başyiğit, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan okuryazarlık seferberliğini duyan birçok vatandaşımız bu seferberliğe katılmak için okullara başvurmaya başlamıştır. Bu seferberlik sayesinde 2018 yılında kursiyer sayısı katlanarak artacak ve okuma yazma bilmeyenlerin oranında ciddi bir düşüş olacak” diye konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA