Kırşehir Emniyetinden Akpınar İlçesine 'Z Kütüphane'

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma Destek Programı (ÇOGEP) projesi kapsamında Akpınar İlçesine ’Çocuklarımız Okusun Geleceğimiz Aydınlık Olsun’ düşüncesi ile Z Kütüphane kuruldu.

Kırşehir Emniyetinden Akpınar İlçesine 'Z Kütüphane'
Akpınar ilçesi, Akpınar Ortaokuluna Şehit Polis Memuru Bekir Deniz anısına, Milli Eğitim Bakanlığı standartlarına uygun olarak yaptırılan z Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) açılışı il protokolü, şehit aileleri ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yapılan z kütüphane ile teknolojik ve sosyal imkânlardan yeterince yararlanamayan, yeterli bilgiye ulaşma imkânları kısıtlı olan, okullarında ve çevrelerinde araştırma yapabilecekleri yeterli kütüphaneleri bulunmayan, Akpınar Orta Okulu öğrencilerinin dezavantajlı durumlarının büyük ölçüde giderilmesi amaçlanıyor.

Proje ile çağımızın teknolojik imkânları ile araştırma ve bilgiye ulaşmada kısıtlı konumda bulunan çocuk ve gençlerin daha iyi bir gelecek için ihtiyaç duyduğu imkanlar bir ölçüde karşılanmış, çocuklarımızın geleceğe güvenle bakan, eğitim ve öğretimlerinde daha başarılı ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanması bekleniyor.
Kaynak: İHA