Kayseri'de 'Asrın İhaneti FETÖ' Konferansı

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) tarafından "Asrın İhaneti FETÖ" konulu konferans düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programda konuşan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, tarihten bu yana yaşadığımız hainliklerden bahsetti.

Şimşirgil, hainliğin başkaları tarafından kullanılma ile gerçekleştiğini ve dışarının oyuncağı olanın hain olduğunu belirtti.

FETÖ olayının bir başka terörist başı Apo ile bağlantılı olduğunu kaydeden Şimşirgil, "Apo'yu verdiler FETÖ'yü aldılar. Apo da FETÖ de bu ülkenin yok edilme planıydı." dedi.

FETÖ'nün başlangıcından itibaren yabancılar tarafından kullanıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Şimşirgil, FETÖ'nün, "Ilımlı İslam, dinler arası diyalog" söylemlerinin bunun bir kanıtı olduğunu belirtti.

Şimşirgil, "Radikal İslam da ılımlı İslam da İslam değildir. İslam İslam'dır. İslam, şu İslam bu İslam olarak ayrılmaz. Suudi Arabistan'ı bir günde ılımlı İslam yaptılar. Bizde başarılı olamadılar, FETÖ ile başarmak istedikleri görevi Suudi Arabistan'a verdiler. Bir günde radikal İslam'dan nasıl ılımlı İslam'a dönüldü?" değerlendirmesinde bulundu.

Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Cansu Canan Özgen de katıldı.

Kaynak: AA