GÜNCELLEME - Kahramanmaraş'ta Minibüs Kamyona Çarptı Açıklaması 9 Ölü, 7 Yaralı

Vali Özkan: 'Maalesef feci bir kazayla karşı karşıyayız, 9 kişi vefat etti, yaralılarımız var. Bütün güvenlik ve sağlık birimlerimizle adli makamlarımız seferber olmuş durumda' ÖLÜ VE YARALI SAYISI GÜNCELLENDİ, VALİNİN AÇIKLAMASI VE DETAYLAR EKLENDİ

GÜNCELLEME - Kahramanmaraş'ta Minibüs Kamyona Çarptı Açıklaması 9 Ölü, 7 Yaralı
Kahramanmaraş'ta minibüsün kamyona çarpması sonucu 9 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Cemal Avcı'nın (40) kullandığı 46 P 9627 plakalı minibüs, Kahramanmaraş-Kayseri karayolunun Beşoluk mevkisinde Ali Das yönetimindeki 06 FZ 6350 plakalı kamyona arkadan çarptı.

Kaza yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Minibüste bulunan aynı aileden Zeynep (35), Yusuf (19), Cuma (14), Cengiz (11), İsa (7), Celil (2), Songül (24) ve Cesur Avcı (1) kaza yerinde, Esra Avcı (16) ise 112 Acil Servis ekibince hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi.

Kazada yaralanan minibüs şoförü Cemal, İbrahim (6), Berivan (17) ve Süleyman Avcı (13) ile 3 kişi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Necip Fazıl Şehir Hastanesine kaldırıldı.

Cemal, İbrahim, Berivan ve Süleyman Avcı'nın tedavisinin sürdüğü, diğer 3 yaralının ise ayaktaki tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, kaza yerine gelerek bilgi aldı.

- "Maalesef feci bir kazayla karşı karşıyayız"

Yaralıları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi alan Vali Vahdettin Özkan, Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi morgunun önünde bekleyen kazazedelerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Özkan, gazetecilerin kazayla ilgili soruları üzerine, "Maalesef feci bir kazayla karşı karşıyayız, 9 kişi vefat etti, yaralılarımız var. Bütün güvenlik ve sağlık birimlerimizle adli makamlarımız seferber olmuş durumda. Kazanın ardından tüm tedbirler alındı." diye konuştu.
Kaynak: AA