Edirne'de '15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği' Kuruldu

Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği'nin (EDGED) kurulduğu bildirildi.

EDGED Kurucu Başkanı Veysel Güner, yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin 15 Temmuz 2016'da asil bir duruş sergileyerek, FETÖ'nün hain darbe girişimine fırsat vermediğini belirtti.

Türk halkının geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz'da da milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket ettiğini aktaran Güner, "Yenikapı şuurunu yaygınlaştırarak gelecek nesillere taşımak, göğsünü siper ederek şanlı bir vatan müdafaası gösteren şehitlerin aziz hatıralarını yaşatmak, şehit ailelerimize, gazilerimize, 15 Temmuz ruhunu taşıyan milletimizin her bireyi ile dost, kardeş ve hami olmak amacıyla değerli büyüklerimizin desteği ile birlikte Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneğimizi kurduk." ifadelerini kulandı.

Dernek binası için çalışmaların sürdüğünü belirten Güner, şunları aktardı:

"Dernek yerimizle alakalı Sabuni Mahallesi'nde bulunan Çaplı İş Merkezi'nde yerimizi tuttuk. Tadilat çalışmalarımız devam ediyor. Değerli büyüklerimizin katılımı ve program uygunluklarıyla birlikte yerimizin 15 Temmuz Destanına yakışır bir hale getirdiğimizde açılışımızı gerçekleştireceğiz.Tahmini olarak mart ayı sonuna doğru bitirmiş olacağız.

15 Temmuz destanını temsilen derneğimizi 15 inanmış arkadaşımızla kurduk. Yönetim kurulumuz Veysel Güner, Rahman Karayel, Gökalp Togay, Gökhan Erginler, Cem Kürkçü, Eyüp Seha Uğurluel, Samet Karababa, Şamil Doğu Delen, Gülay Bulut, Kübra Demir, Ufuk Göbel, Yunus Emre Erdönmez, İsmail Bingöl, Resul Bingül ve Okan Yıldız'dan oluşmaktadır.

Tarihi temsilen 15 kişi kurduk fakat tabi ki bizim ekibimiz, 15 Temmuz destanına, zaferine gönül vermiş arkadaşlarımız, kardeşlerimiz ve büyüklerimiz var."

Kaynak: AA