'Biz Birlikte Türkiye'yiz' Konferansı

AK Parti İstanbul Milletvekili Metiner: 'Mehmetçiğimiz Afrin'in içine doğru gidiyor, sanmayın ki PKK ve Pensilvanya ile savaşıyoruz. Biz onlar gibi barbar ve soykırımcı değiliz. Yoksa 20 günde değil 2 günde o dağları başlarına yıkar Afrin ve Münbiç'e girerdik. Ama tek bir sivil kardeşimizin kanına helal gelmesin diye kılı kırk yarıyor Mehmetçiğimiz' 'HDP, PKK tarafından sindirilen ve katledilen yüz binlerce Kürt'ün davasını takip etmiyor ve hukukunu korumuyor. Siz dibine kadar ırkçısınız, faşistsiniz. Biz Amerika'nın değil Türkiye'nin Kürdüyüz' 'Amerika bayrakları altında Kürdistan kurmaya çalışanlar bilsin ki bu ülkede onurlu Kürtleri karşılarında bulacaklardır'

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "Mehmetçiğimiz Afrin'in içine doğru gidiyor, sanmayın ki PKK ve Pensilvanya ile savaşıyoruz. Biz onlar gibi barbar ve soykırımcı değiliz. Yoksa 20 günde değil 2 günde o dağları başlarına yıkar Afrin ve Münbiç'e girerdik. Ama tek bir sivil kardeşimizin kanına helal gelmesin diye kılı kırk yarıyor Mehmetçiğimiz." dedi.

Milletvekili Metiner, İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen "Biz Birlikte Türkiyeyiz" adlı konferansta yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na başarıyla devam ettiğini belirtti.

Mehmetçik'in sivilleri korumak için canını feda ettiğini anlatan Metiner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mehmetçiğimiz Afrin'in içine doğru gidiyor, sanmayın ki PKK ve Pensilvanya ile savaşıyoruz. Biz onlar gibi barbar ve soykırımcı değiliz. Yoksa 20 günde değil 2 günde o dağları başlarına yıkar Afrin ve Münbiç'e girerdik. Ama tek bir sivil kardeşimizin kanına helal gelmesin diye kılı kırk yarıyor Mehmetçiğimiz. Askerimiz, kendisi şehit oluyor ama bir başka sivilin canına zarar gelmesin niyetiyle hareket ediyor, ama bunlar yukarıda bombalıyor ve sivilleri katlediyor. Utanmadan da bize sivillere karşı duyarlı olmamız konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Bu konuda Amerika, İngiltere ve Avrupa kendi tarihlerine baksın."

- "PKK meşru bir örgüt değildir"

PKK terör örgütünün uzun yıllar Kürt vatandaşların canına kast ettiğini dile getiren Metiner, şöyle devam etti:

"PKK'yı meşrulaştırmaya çalışıyorlar ancak PKK meşru örgüt değildir. PKK Kürt halkının talepleri doğrultusunda kurulan örgüt değildir. Onların ahirini biliriz. Amerika bayrakları altında Kürdistan kurmaya çalışanlar bilsin ki bu ülkede onurlu Kürtleri karşılarında bulacaklardır. Yıllardır Kürleri Amerika'nın 'conilerine' pazarlıyorlar. Onların paramilitan lejyonları olarak kanlarını akıtıyorlar. Birileri de PKK'ya ve arkasındaki efendilerine karşı sürdürdüğümüz mücadelemizi Kürtlere karşı yapılmış operasyon olarak değerlendiriyor. Kürt kardeşlerim sakın bunlara aldırış etmesin."

- "Biz Amerika'nın değil Türkiye'nin Kürtdüyüz"

HDP'nin Kürt meselesini savunmadığını söyleyen Metiner, HDP'nin ırkçılık yaptığını aktardı.

Metiner, şunları kaydetti:

"HDP, PKK tarafından sindirilen ve katledilen yüz binlerce Kürt'ün davasını takip etmiyor ve hukukunu korumuyor. Siz dibine kadar ırkçısınız, faşistsiniz. Biz Amerika'nın değil Türkiye'nin Kürdüyüz. Erdoğan liderliğinde Kürdü Türke eşit olarak gören anlayış var. Kimsenin ırkına mezhebine ve konuşma tarzına bakarak ideoloji üretmedik ve üretenlerin de karşısında olduk. Çünkü biz milliyetçiliğe değil her türlü ırkçılığa karşıyız. HDP utanmadan kalkıp barış ve demokrasiden söz ediyor. Siz önce Kandil'e karşı özgür olun. Onlara göre AK Partili Kürt müsün, o zaman Kürt değilsin. Sen benim Kürtlüğümün onay yeri misin? Biz gerektiğinde Kürdüz, gerektiğinde Türküz çünkü biz hep birlikte Türkiyeyiz."

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini milletin önlediğini anımsatan Metiner, "CHP'nin tek partili dönemi Türklerin en fazla zulme uğradığı dönem oldu, ama çok şükür ilk defa bir devletimiz olmaya başladı. 15 Temmuz'a kadar biz paralelmişiz başkaları da devletmiş. Aziz milletimiz sayesinde devlet olduk. Sadece FETÖ değil solcu kılığına girmiş Türk Tabipler Birliği gibi paralelcikler de var." dedi.

- "Erdoğan'a düşmanlık milletin değerlerine düşmanlıktır"

AK Parti olarak yeni Türkiye kurmak istediklerini ifade eden Metiner, buna karşın iç sorunların bitmesini istemeyen güçlerin olduğunu vurguladı.

Metiner, sözlerini şöyle tamamladı:

"Birileri eteklerimizden tutarak bizi aşağı çekmeye çalışıyor. Erdoğan'a düşmanlık milletin değerlerine düşmanlıktır. Amerika, uluslararası koalisyonlar ve DEAŞ bize düşman. Biz DEAŞ'ın kimin çocuğu olduğunu söylediğimizde inanmadılar. Amerika, her şeyi biliyor denetliyor ama DEAŞ'ın nerede olduğunu bilmiyor. Siz kimin aklıyla alay ediyorsunuz. O militanları güvenli bölgelere tahliye ediyorsunuz ve Türkiye'ye karşı kullanıyorsunuz. Yedi düvel gelseniz bizi yıkamazsınız çünkü imanımız var. Kimsenin topraklarında gözümüz yok ama bizim topraklarımıza göz dikenlerin de gözünü çıkarmasını biliriz."

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, konuşmasının ardından Metiner'e kahve fincan takımı armağan etti.

Konferansa, AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı ve İbrahim Aydemir'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: AA