Başbakan Yardımcısı Bozdağ Açıklaması (2)

'(Zeytin Dalı Harekatı) 'Afrin şehir merkezine girmeyin' demek, 'oradaki teröristlere dokunmayın' demektir. 'Orayı PYD, YPG, KCK, PKK teröristlerinden arındırmayın' demektir. Bunu anamuhalefet partisinin dillendirmesi anlaşılır gibi değildir'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Afrin'e girilmesini doğru bulmuyorum' şeklindeki açıklamasına ilişkin, "Afrin şehir merkezine girmeyin' demek 'oradaki teröristlere dokunmayın' demektir. 'Orayı PYD, YPG, KCK, PKK teröristlerinden arındırmayın' demektir. Bunu anamuhalefet partisinin dillendirmesi anlaşılır gibi değildir." dedi.

Bozdağ, Yozgat'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Afrin şehir merkezine girilmesini doğru bulmuyorum" şeklinde açıklama yaptığının hatırlatılması üzerine, hükümetin ilk günden bu yana Zeytin Dalı Harekatı'nın hedefini açıkladığını belirtti.

Harekatın hedefinin, Afrin bölgesinin teröristlerden, terör örgütlerinden temizlenmesi ve teröristlere ait barınak, sığınak, lojistik merkezleri, mühimmat, silah araç ve gereçleriyle birlikte hepsinin imha edilmesi, bölgede güvenliğin, barışın ve istikrarın yeniden tesis edilmesi olduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bu hedefler gerçekleşinceye kadar Afrin harekatı devam edecektir. Afrin, bu harekatın kapsamı içerisinde olan yerleşim yerlerinden bir tanesidir. 'Afrin şehir merkezine girmeyin' demek, 'oradaki teröristlere dokunmayın' demektir. 'Orayı PYD, YPG, KCK, PKK teröristlerinden arındırmayın' demektir. Bunu anamuhalefet partisinin dillendirmesi anlaşılır gibi değildir. Kabul edilebilir bir şey değildir. Türkiye Afrin şehir merkezi dahil Afrin bölgesindeki her karış toprak teröristlerden temizleninceye kadar bu harekata devam edecektir. Netice alındıktan sonra harekat sonlanmış olacaktır. O yüzden Kılıçdaroğlu'nu anlamakta zorlanıyorum. Bir yandan 'Operasyona katılan askerimize, TSK'ye destek oluyoruz. Türkiye için gerekli' açıklaması yapıyor. Öte yandan da Türkiye'nin bu işin gereğini gerektiği şekilde yapması konusundaki hassasiyetinden vazgeçmesini istiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu doğrudan olmasa bile dolaylı o bölgedeki teröristlere bir destektir."

Kılıçdaroğlu'ndan "teröristlere dokunmayın" demek yerine bölgedeki teröristlere çağrı yapmasını beklediklerini vurgulayan Bekir Bozdağ, "Türkiye geliyor siz bölgeyi terk edin. Türkiye'ye karşı mücadele etmeyin. Bölgeyi ve bölgedeki insanları daha fazla sıkıntıya sokmayın' diye onlara çağrı yapması lazım ama onu yapmıyor. Türkiye'ye söylüyor. Onun için bir kez daha söylüyoruz. Bölgedeki bütün yerleşim yerleri ve her karış toprak teröristlerden ve terör örgütlerinden temizleninceye kadar TSK operasyona devam edecektir." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA