Bakan Elvan Açıklaması 'Türkiye Dururken Teröristlerle İşbirliğini Tercih Ettiler'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, insan haklarından bahseden Avrupa ülkelerinin sınıfta kaldığını belirterek, "Koskoca NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip Türkiye Cumhuriyeti Devleti dururken teröristlerle işbirliği yapmayı tercih etmişlerdir. Eninde sonunda hata yaptıklarını göreceklerdir" dedi.

Bakan Elvan Açıklaması 'Türkiye Dururken Teröristlerle İşbirliğini Tercih Ettiler'
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul’da sanayicilerle kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Bakan Elvan, "Zeytin Dalı" harekatının milli bir görevi yerine getirdiğini vurgulayarak, "Türkiye bugüne kadar terörle mücadele konusunda tüm dünyaya kararlılığını göstermiştir. Hangi terör örgütü olursa olsun, ister PKK ister DEAŞ ister YPG ister DHKPC hepsine yönelik olarak mücadelesini kararlılıkla sürdürmüş ama maalesef demokrasi, demokrasi diyenler insan haklarından bahsedenler sınıfta kalmışlardır. Koskoca NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip Türkiye Cumhuriyeti Devleti dururken teröristlerle işbirliği yapmayı tercih etmişlerdir. Eninde sonunda hata yaptıklarını göreceklerdir” diye konuştu.



“Her gün neredeyse Avrupa’nın bir ülkesinde camilerimiz yakılıyor”

Avrupa Birliği ülkelerine ABD’ye yönelik eleştirilerde bulunan Bakan Elvan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir ülke terör örgütleriyle işbirliği yapar mı? Maalesef yapıyorlar. Aslında kendi ülkeleri içindeki yasalara, anayasalara baktığımızda bu da bir suç. Terör örgütüne destek vermek bir anayasal suç. Bakıyoruz Avrupa’ya. Hani demokrasi insan hakları diyorlar. PKK’ya terör örgütü diyorlar. Bunu kendileri kabul ediyorlar. Her ortamda terör örgütü olduğunu ifade ediyorlar ama PKK terör örgütü mensupları Avrupa Parlamentosunda ve Avrupa’nın bir çok kentinde boy gösteriyor. Etkinlik düzenliyor. Oradaki kardeşlerimize saldırıyorlar. Her gün neredeyse Avrupa’nın bir ülkesinde camilerimiz yakılıyor. Bunlarda görülmüyor.”

“Sivilleri öldüren onlar ama iftirayı bize atmaya kalkıyorlar”

Bakan Elvan, YPG ve PKK terör örgütünün Afrin’den Kilis ve Hatay ilimize saldırıda bulduğunu ifade ederek, “Yüzlerce yıllık tarihi camimizi atıkları roketlerle tahrip ediyorlar. Sivil insanımız, genç çocuklarımızı öldürüyorlar. Sivilleri öldürüyorlar. Sesleri çıkmıyor ama kılı kırk yararak bir sivilin dahi canına bir şey olmasın düşüncesiyle hareket eden Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimize saldırıyorlar. Sivilleri öldürüyorsunuz diye saldırıyorlar. Sivilleri öldüren onlar ama iftirayı bize atmaya kalkıyorlar. Tablo bu” ifadelerini kullandı.

“2017 yılında bizim beklentimiz yüzde 7’nin üzerinde bir büyüme performansı”

2017 yılında ihracatta 157 milyar doları geçildiğini aktaran Elvan, “Türkiye, 2010-2016 döneminde yıllık ortalama yüzde 6,8 büyüyerek dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında yer aldı. Bu kadar zorluklara, sıkıntılara rağmen Türkiye bu yüksek büyüme performansını gösterdi. İşte bu kararlılıkla olan bir sonuç. Burada sadece hükümetimizin başarılı olduğunu ifade etmek istemiyorum. Elbette biz başarılıyız ama sizler, o sizlerin çabaları dünyanın dört bir yanına malınızı satmaya çalışıyorsunuz, ihraç etmeye çalışıyorsunuz. Dünyadaki güçlü firmalarla rekabet etmeye çalışıyorsunuz ve başarıyorsunuz. 2017 yılında ihracatta 157 milyar doları geçtik. Yüzde 10,2 oranında büyüme performansı gerçekleştirdik. Türkiye ekonomisinin 2017 yılında yüzde 2 civarında büyüyeceğini söylüyorlardı. 2017 yılında bizim beklentimiz yüzde 7’nin üzerinde bir büyüme performansı. Dünyanın yine en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA